ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κυβέρνηση «πληρώνει» ένα χρόνο μετά την σφαγή των Τεμπών: Ανησυχία για το «όριο» ασφαλείας των 30 μονάδων

Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν σημείο καμπής

Η κυβέρνηση «πληρώνει» ένα χρόνο μετά την σφαγή των Τεμπών: Ανησυχία για το «όριο» ασφαλείας των 30 μονάδων

Ένας χρόνος έχει περάσει από το έγκλημα των Τεμπών και συμβαίνει το εξής πολιτικό παράδοξο, να μην έχει υποστεί πολιτική ζημιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την διάπραξη του αλλά πολύ αργότερα, με την εξέλιξη των ερευνών και την αποκάλυψη νέων στοιχείων, με αποτέλεσμα κάποιοι να φοβούνται ότι μετά τις ευρωεκλογές στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ο πρώτος αριθμός μπορεί να είναι το «2».

Και αυτό γιατί οι πολίτες θεωρούσαν ότι επρόκειτο περί δυστυχήματος το οποίο οφείλονταν στην μη διεκπεραίωση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση και μέχρι εκεί.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές με το εμφατικό 41% και όλοι θεώρησαν πως είχε λάβει αυτομάτως συγχωροχάρτι από τους πολίτες.

Στο επόμενο όμως διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές αποδείχτηκε αυτό το οποίο ήταν οφθαλμοφανές από την αρχή αλλά κανείς δεν ήθελε να το παραδεχτεί.

Ότι οι πολλαπλές εκρήξεις που φαινόντουσαν στα βίντεο της σφαγής τον Τεμπών, κατά την σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία, σήμαιναν πως κάτι «περίεργο» μετέφερε το οποίο και τις προκάλεσε.

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών κατανοώντας αυτό που φαίνονταν στις εικόνες των βίντεο και μη έχοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έβαλαν δικούς τους πραγματογνώμονες για να καταλάβουν τι υλικό μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Η έρευνα έδειξε ότι επρόκειτο για τολουόλιο και ξυλόλιο, τα οποία φαίνεται πως ήταν υπεύθυνα για τις πολλαπλές εκρήξεις οι οποίες προκάλεσαν πολύ περισσότερα θύματα απ’ ότι θα προκαλούσε η ίδια η σύγκρουση των τρένων.

Εν συνεχεία προέκυψαν κι άλλα στοιχεία όπως η καταγγελία των γονέων των αδικοχαμένων παιδιών ότι λείπουν τρία βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία και φυσικά η άμεση κατηγορία κατά της κυβέρνησης ότι «μπάζωσε» άρον άρον τον χώρο της τραγωδίας εξαφανίζοντας πολύτιμα στοιχεία.

Όλα αυτά και ο αγώνας των γονέων για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, διότι η επίσημη κυβερνητική αλήθεια δεν ικανοποιεί κανένα λογικό εγκέφαλο, δημιούργησαν στην κοινή γνώμη την τάση να πιστεύει ότι τελικά η σφαγή των Τεμπών ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία μεγάλη τραγωδία.

Και εκεί που τα πράγματα ήδη είχαν πάρει έναν δυσάρεστο δρόμο για την κυβέρνηση που πίστευε ότι την είχε «γλιτώσει» μετά από ένα χρόνο οδηγείται σε ακραία σύγκρουση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής», για την μονταζιέρα των Τεμπών, της αλλοίωσης δηλαδή των συνομιλιών  του σταθμάρχη της Λάρισας, λίγες ώρες μετά την τραγωδία προκειμένου να αποσοβηθούν οι κυβερνητικές ευθύνες που στοίχισαν τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους.

Η μονταζιέρα αυτή προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο πανελλήνιο και δίνει το έναυσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης για πρώτη φορά από το καλοκαίρι να έχουν την ευκαιρία να πάνε την κυβέρνηση από… «γωνία σε γωνία» ξεκινώντας με πρόταση δυσπιστίας.

Όσο κι αν το παίζουν άνετοι στην κυβέρνηση, στην πραγματικότητα «τους λούζει κρύος ιδρώτας», καθώς βλέπουν πτωτικές τάσεις στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και εάν στις ευρωεκλογές πέσουν κάτω από τον «πήχη ασφαλείας» των 30 μονάδων, ξέρουν πως αυτό μπορεί να σημάνει μία ανεπιστρεπτί πορεία καθόδου.

Τα Τέμπη δεν επιδρούν μόνα τους στο εκλογικό κοινό καθώς μέγιστο ρόλο στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας παίζει και το γεγονός της ψήφισης του νόμου για την υιοθεσία παιδιών από «παντρεμένα» ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ευρωεκλογές θα είναι το σημείο καμπής…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.