ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η κυβέρνηση προάγει σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου 5 από τους δικαστές της δίκης Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη

Θα συγκροτήσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου

Η κυβέρνηση προάγει σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου 5 από τους δικαστές της δίκης Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη

Η απόφαση της κυβέρνησης να προαγάγει σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου πέντε από τους εφτά δικαστές οι οποίοι θα συγκροτήσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου που θα κρίνει αν αποδεικνύονται οι «σοβαρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος κατάχρησης εξουσίας διά παραλείψεως και ηθικής αυτουργίας σε αυτό» από τους Ελ. Τουλουπάκη και Δ. Παπαγγελόπουλο αντιστοίχως, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Η παραπομπή τους αποφασίστηκε λόγω μιας καθυστερημένης -σύμφωνα με το βούλευμα- διαβίβασης μήνυσης Λοβέρδου – Χριστοφιλοπούλου – Κεγκέρογλου στη Βουλή σχετικά με την έκδοση ενός δελτίου φαρμάκων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η προαγωγή των δικαστών σε τέτοιες θέσεις πριν την δίκη των συγκεκριμένων προσώπων προκαλεί σοβαρές απορίες.

«Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του μεγάρου Μαξίμου και εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση επέλεξε να προαγάγει σε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου. Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.