ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Β.Στίγκας σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δημοκρατία είναι να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονίας;»

«Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού», είπε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Β.Στίγκας σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δημοκρατία είναι να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονίας;»

Το «γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ «πέταξε» ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας ξεκινώντας την πρώτη ομιλία του στην Βουλή κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Β.Στίγκας ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας πίστη στους «προφήτες του ελληνικού εθνικισμού», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχία του κόμματός του, το οποίο μπήκε στη Βουλή.

«Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος» είπε.

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» πρόσθεσε «κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ιων Δραγούμης».

Ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε, πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονία; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατ ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;».

«Θα αγωνιστούμε για την ισονομία και ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως επιτάσσει ο υγιής πατριωτισμός. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών των λαών», τόνισε ο Β. Στίγκας.

Τάχθηκε ενάντια στην κοσμοπολίτικη αριστερά και στην παγκοσμιοποιημένη δεξιά, φορέα της νέας τάξης πραγμάτων.

«Προτεραιότητά μας είναι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Θα επιδιώξουμε λύση των εθνικών ζητημάτων, ενεργή συμμετοχή νέων στις εξελίξεις, ανάδειξη των αρίστων, δημιουργία κράτους δικαίου» επισήμανε ο Β. Στίγκας.

Υποστήριξε το ρόλο της εκκλησίας στη διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, ενάντια στις προσπάθειες ισλαμοποίησης της Ελλάδας.

Έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την αναστολή πληστειριασμών, την προστασία δανειοληπτών, τη λύση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα και φοροελαφρύνσεις προς τις νέες οικογένειες ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας και την εξυγίανση του εθνικού συστήματος υγείας.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διάκρισης των όρων μετανάστης – πρόσφυγας, καλύτερης φύλαξης των συνόρων και προστασίας της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να διαφυλλάσονται τα σύνορα και να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να «σταματήσει να μοιράζει εύκολα άδειες παραμονής». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.