ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι η λύση που ψάχνει η αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει τον Κ.Μητσοτάκη

Ποια είναι τα στελέχη που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, αν δεν πάρουν απαντήσεις από τον Σ.Κασσελάκη

Κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι η λύση που ψάχνει η αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει τον Κ.Μητσοτάκη

Όσο γρήγορα φούσκωσε… τόσο γρήγορα ξεφούσκωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος άνοιξε (και ορθώς) την πόρτα της αποχώρησης πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία χαρακτηρίζονταν ως «βαρίδια», ωστόσο μαζί τους έχουν αποχωρήσει πολλά στελέχη που είχε και έχει ανάγκη το κόμμα, ενώ αναμένονται να τους ακολουθήσουν και άλλοι. 

Η δημοσκόπηση της GPO δείχνει για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται κάτω από το 10%, κάτι που έχει σημάνει «καμπανάκι» στην Κουμουνδρούρου.

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά έχει έναν μεγάλο κερδισμένο: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη είχε καταφέρει να αποκτήσει μια μεγάλη διαφορά από το -τότε- κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και πλέον την γιγαντώνει και νιώθει σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει από τη θέση του.

Η αντιπολίτευση κατάφερε να πάρει μια νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όπως φαίνεται, πλέον σκέφτονται έντονα το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική και τις ευρωεκλογές. Δηλαδή να υπάρξει μια «μεγάλη συμμαχίας Σύγχρονης Αριστεράς και Κεντροαριστεράς», όπως είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που παραμένει ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επί της ουσίας εξέφρασε -περίπου- την ίδια άποψη με τον πρόεδρο της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση

Ποια είναι αυτή; Να υπάρξει μια συμμαχία ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ή για να το γενικεύσουμε μια συμμαχία ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αυτή τη νέα κεντροαριστερά οφείλουμε να δημιουργήσουμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσοι πιστεύουμε σε αυτήν. Και τελικά, αυτή η νέα κεντροαριστερά ή θα βρει χώρο να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή εκτός αυτού», είπε επίσης ο Γ.Ραγκούσης δείχνοντας ότι αν δεν καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, τότε πολύ απλά… θα υπάρξουν αλλαγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θεωρείται ένα πολύ σοβαρό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα χαίρει της εκτίμησης των «προεδρικών» έχει προειδοποιήσει τον Σ.Κασσελάκη και περιμένει να δει τις κινήσεις που θα κάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εξελίξεις αναμένεται να έρθουν τον Φεβρουάριο, όταν και θα έχουμε τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.