ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κάτι δεν πάει καλά με το «πόθεν έσχες»: Όλοι βλέπουν το «έσχες» αλλά όχι το «πόθεν»

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Κάτι δεν πάει καλά με το «πόθεν έσχες»: Όλοι βλέπουν το «έσχες» αλλά όχι το «πόθεν»

Υποτίθεται ότι ο θεσμός του δημόσιου «πόθεν έσχες» των πολιτικών υπάρχει για να γνωρίζουν με… διαφάνεια οι πολίτες τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα των πολιτικών τους ώστε να γνωρίζουν πως… δεν πλουτίζουν από την διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Αυτός είναι ο σκοπός και έχει την αρχή του σε μία αρχαία πρακτική από την Αθήνα της Κλασσικής Αρχαιότητας.

Τότε, όποιος αναλάμβανε δημόσιο αξίωμα καταμετρούνταν η περιουσία του πριν εκλεγεί και καταμετρούνταν επίσης αφότου τελείωνε η θητεία του.

Εάν προέκυπταν διαφορές που έδειχναν ότι υπήρξε αρπαγή δημοσίου χρήματος οι ποινές ήταν εξοντωτικές: Ήταν καταδικασμένος να ξεπληρώσει ότι άρπαξε στο δεκαπλάσιο.

Το πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή είναι πως δημοσίως γνωρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτικών αλλά δεν υπάρχει επαρκής αναφορά για το πως απέκτησαν τις δυνατότητες αυτές.

Αντίθετα, στους πολίτες οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και η εφορία πλέον θα αναζητά ακόμα και από που βρίσκουν λεφτά για να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς, το «πόθεν» δίχως το «έσχες» είναι κοροϊδία. Γιατί ο διάβολος κρύβεται πάντως λεπτομέρειες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.