Οι λίστες του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Ιουνίου – Πού θα είναι υποψήφιος ο Ν.Ανδρουλάκης

Την Α' Θεσσαλονίκης έχουν «κυκλώσει» στη Χαριλάου Τρικούπη

Οι λίστες του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Ιουνίου – Πού θα είναι υποψήφιος ο Ν.Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Ειδικά στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης φιλοδοξεί ότι θα πετύχει σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού με τον οργανωτικό και πολιτικό συναγερμό που έχει σημάνει, τέθηκε συμβολικά στην τελευταία θέση το δημοφιλές στέλεχος στην περιοχή και γνωστός γιατρός- διευθυντής του ΕΣΥ, Γιώργος Τρελλόπουλος. Η δεύτερη προσθήκη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης αφορά στη συμμετοχή του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, στελέχους του Εργατικού Κέντρου της συμπρωτεύουσας.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης κατεβαίνει εκ νέου ο τέως βουλευτής, Γιώργος Αρβανιτίδης ο οποίος δεν επανεκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές κέρδισε την έδρα ο Θανάσης Γλαβίνας ενώ ο κ. Αρβανιτίδης που ήρθε πέμπτος συμφώνησε να είναι στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου.

Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά ορίστηκε επίσης ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας. Σχετικές αλλαγές έχουν γίνει και στις λίστες άλλων περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ την περαιτέρω άνοδο των ποσοστών του στις τρεις εκλογικές περιφέρειες, όπου επέλεξε για την κάθοδό του. Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου πρώτος με «σταυρό» βουλευτής εκλέχτηκε ο Χάρης Καστανίδης, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε αδύναμο και πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό ποσοστό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη «κύκλωσαν» λοιπόν την περιοχή, σημειώνοντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια προεκλογική δυναμική, ικανή και αναγκαία να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε με ποσοστό 7.94% στην τέταρτη σειρά, πίσω από την Ελληνική Λύση (8,35%), το επιτελείο Ανδρουλάκη επιχειρεί το αναγκαίο, έστω και μικρό «άλμα», με στόχο την αύξηση των ποσοστών, σε μια περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το πανελλαδικό σκορ.

Επικεφαλής της οργανωτικής ομπρέλας ανέλαβε ο Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος εκλέχτηκε στις 21 Μάη βουλευτής στο Κιλκίς- εκεί είχε εκλεγεί βουλευτής το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πατέρας του, Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος και αποχώρησε από τη διεκδίκηση της επανεκλογής του. Στο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης ακολούθησε μια προεκλογική εκστρατεία με αποδέκτες και εκτός των κομματικών τειχών.

Στο νότιο Τομέα της Αθήνας επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πλησιάσει το πανελλαδικό του ποσοστό. Στην περιοχή έκοψε πρώτος το νήμα και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, ο εκπρόσωπος Τύπου επί Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης. Εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να αυξήσει τις δυνάμεις του ενδέχεται να πάρει και δεύτερη έδρα. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Τόνια Αντωνίου. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι πάντως να δώσει σκληρή μάχη σε όλο το λεκανοπέδιο- εκτός από την ανατολική Αττική το ΠΑΣΟΚ ήρθε τέταρτο κόμμα, πίσω από το ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τον πήχη των προσδοκιών του. Εξέλεξε μάλιστα δύο βουλευτές, την Ελένη Βατσινά και τον Φραγκίσκο Παρασύρη. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν κράτησε την έδρα στο Ηράκλειο, επιβραβεύοντας έτσι, σύμφωνα με τοπικά στελέχη, το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε στην «καρδιά» της Κρήτης να φτάσει και να ξεπεράσει το 20%. Η δεύτερη μάχη είναι αναμφίβολα καθοριστικής σημασίας όσον αφορά στη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να «κονταροχτυπηθεί» αποτελεσματικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγαλύτερη μάχη, που εξελίσσεται σε μονομαχία, έχει ήδη αρχίσει στη διεδρική εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κατέβει στο Ρέθυμνο υποψήφιος βουλευτής δείχνει ότι θέλει να συμβάλει στη διεκδίκηση της έδρας υπέρ του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος έμεινε εκτός βουλής στις πρόσφατες εκλογές, αφού το ΠΑΣΟΚ πέρασε με λίγες ψήφους μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν σπεύδει να κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη της ιδιότυπης μονομαχίας στην διεδρική του Ρεθύμνου, ωστόσο αρκετοί από το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή υποστηρίζουν ότι ο Μανώλης Χνάρης θα εκλεγεί και πάλι βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.