Δ.Κουτσούμπας: «Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι ο νέος μπαμπούλας στον λαό»

Δ.Κουτσούμπας: «Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι ο νέος μπαμπούλας στον λαό»

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τα εθνικά θέματα, αλλά και για την οικονομία.

Αναφερόμενος στην οικονομία και το νομοσχέδιο με τις φορολογικές διατάξεις και το πρόγραμμα Γέφυρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως «η πολιτική σας είναι η ενίσχυση της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων και η επέκταση της φοροαπαλλαγής στο μεγάλο κεφάλαιο.

Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι και η ΝΔ τώρα έρχεται να επεκτείνει την ίδια πολιτική», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ προέβλεψε ότι θα επεκταθεί αυτή πολιτική μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα συνοδευτεί για όλους τους πολίτες της Ευρώπης με μέτρα που θα ονομαστούν είτε ψηφιακοί φόροι είτε με άλλες ονομασίες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι το πακέτο του Ταμείου ανάκαμψης «φέρνει την πληρωμή 2,5 δισ. που θα προστεθούν για τα πληρώσει ο λαός, την κατεδάφιση της επικουρικής σύνταξης, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας στο όνομα της στήριξης των επενδύσεων. Λουκέτα σε επιχειρήσεις και κεφάλαια σε επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης».

«Σταματήστε στην κυβέρνηση», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, «να πανηγυρίζεται κάθε φορά όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από κάθε Σύνοδο Κορυφής, το μέλλον είναι μαύρο».

Εκτίμησε δε πως με απόφαση της Κομισιόν θα δημιουργηθεί ένας διαρκής μηχανισμός που θα επιβληθεί από τον Οκτώβριο από την κυβέρνηση και αυτός ο μηχανισμός θα αποφασίζει για το εάν θα εκταμιεύονται τα πόσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε ποιους.

«Αυτός ο μηχανισμός θα είναι ο νέος μπαμπούλας στον λαό», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και απέρριψε και την λειτουργικότητα συμμαχιών, όπως η Συμμαχία του Νότου αφού οι δηλώσεις που κάνουν οι πρωθυπουργοί Ισπανίας και Ιταλίας δείχνει την κατεύθυνσή τους

Εθνικά θέματα

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «οι κυβερνήσεις και όλα τα άλλα κόμματα έχετε εναποθέσει τις ελπίδες σας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και στις συμμαχίες αυτές που όμως αυτές είναι που δημιουργούν το πρόβλημα της έντασης με στόχο την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής. Εμείς», είπε, «σας το λέμε δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη, στον μόνο που έχουμε εμπιστοσύνη είναι στο λαό για να υπερασπιστεί τα σύνορα και να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης αναφέρθηκε και στην κοινή ανακοίνωση που πρόσφατα εξέδωσαν το ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας καλώντας όλους τους βουλευτές να την διαβάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.