ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Δ.Κουτσούμπας «φωτογράφισε» τα επενδυτικά σχέδια κάνναβης στην πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη

Ο Δ.Κουτσούμπας «φωτογράφισε» τα επενδυτικά σχέδια κάνναβης στην πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη

Με αναφορά στην πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη ξεκίνησε την σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου «φωτογράφισε» επενδυτικά σχέδια με την κάνναβη.

«Για μια ακόμη χρονιά ακούμε και τις ίδιες γνωστές δικαιολογίες για τους ανέμους, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχει γίνει η καραμέλα όλων των κυβερνήσεων», είπε προσθέτοντας: «Όχι κύριοι της κυβέρνησης. Για την διαχρονική καταστροφή δεν φταίει “το κακό το ριζικό μας, ούτε ο θεός που μας μισεί”. Φταίνε οι διαχρονικές ανεπάρκειες στους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονα μέσα, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης».

«Διάφορα συμφέροντα καραδοκούν να αξιοποιήσουν τέτοιες καταστροφές»

«Κάθε χρόνο το ΚΚΕ με παρεμβάσεις, ερωτήσεις, με χίλιους δύο τρόπους επισημαίνει αυτά τα προβλήματα. Απ’ ό,τι φαίνεται εις ώτα μη ακουόντων γιατί για τις κυβερνήσεις σας, όλα αυτά τα θεωρείτε, είναι κόστος. Οπότε και τα δάση παραδίδονται στα χέρια των επενδυτών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Πως το είχε πει ο πρωθυπουργός πέρσι από τον Ερημίτη της Κέρκυρας; “Αφού κάποια στιγμή θα καεί, ας το παραδώσουμε στους ιδιώτες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μιλώντας σήμερα για τη συγκεκριμένη περιοχή των Γερανείων είναι γνωστά εδώ και χρόνια τα διάφορα επενδυτικά σχέδια, τα διάφορα συμφέροντα που καραδοκούν και που σίγουρα θα αξιοποιήσουν τέτοιες καταστροφές. Που ξέρετε μπορεί μέσα σε αυτά τα επενδυτικά σχέδια να συμπεριληφθούν και ορισμένα από αυτά που προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο για την κάνναβη», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.