ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ημέρα αποφάσεων για τα νέα μέτρα: Μπαίνει σε lockdown η διασκέδαση – Τι αλλάζει σε εστίαση και σχολεία

Αλλαγές και στο λιανεμπόριο

Ημέρα αποφάσεων για τα νέα μέτρα: Μπαίνει σε lockdown η διασκέδαση – Τι αλλάζει σε εστίαση και σχολεία

Έφτασε η μέρα των αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς σήμερα, Δευτέρα, οι «ειδικοί» αναμένεται να κάνουν την εισήγηση τους για τα μέτρα που θα αφορούν την εστίαση, τα σχολεία, τα γήπεδα, αλλά και το λιανεμπόριο.

Σήμερα το πρωί, στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας του πρωθυπουργού με μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα και τα τελευταία δεδομένα γύρω από την Όμικρον. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο ως την Τετάρτη.

Σκέψεις για μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Το πρώτο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να αποφασίζει νέο πλαίσιο λειτουργίας των εστιατορίων με μουσική, των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης για αυτή την εβδομάδα, πριν την γιορτή της Πρωτοχρονιάς, καθώς αυτοί είναι οι χώροι στους οποίους θα επικρατήσει συνωστισμός.

Ο σχεδιασμός που έχει ήδη συζητηθεί είναι η λειτουργία τους να σταματά στις 23:00 ή στις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Εφόσον υπάρξει αυτός ο περιορισμός, τότε τα συγκεκριμένα καταστήματα ουσιαστικά οδηγούνται σε αναστολή της λειτουργίας, και υπάρχει ο φόβος ότι η αλλαγή του χρόνου θα γίνει μαζικά και ανεξέλεγκτα σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους ή και σε μαζικότερα ρεβεγιόν σε σπίτια. Παράμετρος που θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν στις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Επιπλέον συζητείται και η μείωση των θαμώνων ανά τετραγωνικό μέτρο όπως και η απαγόρευση ορθίων στους χώρους αυτούς.

Οι εισηγήσεις για μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου

Έτσι, αν τα παραπάνω μέτρα των περιορισμών σε εστίαση και διασκέδαση δεν εφαρμοστούν ως τις 31 Δεκεμβρίου, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Τα επιπλέον μέτρα τα οποία εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση για εφαρμογή μετά την Πρωτοχρονιά είναι:

  • Αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης, στους οποίους σήμερα έχουν πρόσβαση με αρνητικό rapid test.
  • Αυξημένο testing για την προσέλευση στην εργασία μετά τις γιορτές.
  • Επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα στο 50% ή και 60%.
  • Επιστροφή στα θρανία επίσης με αυξημένο testing.
  • Κατάργηση των σχολικών εκδρομών.
  • Λειτουργία των γηπέδων με λιγότερους ή και θα καθόλου θεατές τα γήπεδα.
  • Μείωση του αριθμού των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο στα καταστήματα λιανεμπορίου
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.