ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι τουρίστες έρχονται και οι μάσκες φεύγουν: Η κυβέρνηση εισηγήθηκε το τέλος της υποχρεωτικής μασκοφορίας

Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Οι τουρίστες έρχονται και οι μάσκες φεύγουν: Η κυβέρνηση εισηγήθηκε το τέλος της υποχρεωτικής μασκοφορίας

Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην επιτροπή των «ειδικών» που συνεδριάζουν την άρση της υποχρέωσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Η άρση δεν θα αφορά τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους, καθώς είναι αδύνατον να υπάρξει έλεγχος.

Μέχρι τον Απρίλιο θα απελευθερώνονται δραστηριότητες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, η οποία θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης.

Ποια άλλα μέτρα αναμένεται να αρθούν

Στις επόμενες εβδομάδες θα δρομολογηθεί το θέμα της πληρότητας 100% εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα και η άρση της τηλεργασίας εκτός αν υπάρχουν εργαζόμενοι που εξαιρούνται λόγω προβλημάτων υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους, από υπηρεσίες, διασκέδαση, εστίαση, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε χώρους όπως ισχύει και σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.