ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π. Κουρουμπλής: «Θετικό βήμα τα αποτελέσματα του Eurogroup – Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει»

Π. Κουρουμπλής: «Θετικό βήμα τα αποτελέσματα του Eurogroup – Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει»

“Δεν πρέπει κανείς ούτε να μελαγχολεί, ούτε και να κραυγάζει από χαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Είναι θετικό βήμα”, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συμπλήρωσε πως “η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γιατί αυτό δεν βοηθά στις υπάρχουσες εκκρεμότητες, όπως τα κόκκινα δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών. Προσωπικά εκτιμώ ότι μπορεί να κλείσει έως τις 18 Δεκεμβρίου”. Τόνισε ότι “οι μειώσεις αφορολόγητου και συντάξεων δεν ωφελούν, εάν η οικονομία δεν πάρει επάνω της και δεν υπάρξει οικονομική δραστηριότητα. Άλλωστε, τα τελευταία 6 χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να μειώνουμε τη ζήτηση. Πού θα πάει αυτό; Έχουν γίνει και μεγάλοι περιορισμοί στις σπατάλες, αλλά το ζήτημα είναι να κινητροδοτήσουμε την ανάπτυξη. Από τους ρυθμούς που θα πιάσουμε εξαρτάται και η εξέλιξη όλων αυτών των καταστάσεων. Η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αποφάσεις που πήρε και το ιδεολογικό πρόσημο που έχει, δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος άλλων τέτοιων ενεργειών”.

Για την απεργία της ΠΝΟ και τον εγκλωβισμό περίπου 2.500 μαθητών και συνοδών καθηγητών τους στην Κρήτη είπε: “Όλα τα παιδιά θα επιστρέψουν σήμερα, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, με κόστος της κυβέρνησης”.

Αναφορικά με την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο υπ. Ναυτιλίας επεσήμανε ότι έχει καλέσει τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας σε νέα συνάντηση, επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στη φορολογία των ναυτικών”.

Το είχαν θέσει στο τραπέζι οι θεσμοί, αλλά η κυβέρνηση το απέκρουσε, είπε και τόνισε και συμπλήρωσε: “Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει έως τις 18 Δεκεμβρίου και αυτό που λέω δεν ισχύσει, στις 18 του μήνα ας κάνουν απεργίες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.