Η κυβέρνηση επανιδρύει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Απέτυχε στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Η κυβέρνηση επανιδρύει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Απέτυχε στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Η κυβέρνηση, προχωρά στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδεχόμενη έτσι την αποτυχία της να διαχειριστεί την εισροή των χιλιάδων αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στην χώρα.

Θα ονομάζεται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

​Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από λίγο (στις 12 το μεσημέρι) τη σύσταση του νέου υπουργείου, με υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσεων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, αφού η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε παταγωδώς.

Υπάρχει ξεσηκωμός στο βόρειο Αιγαίο για την παράνομη μετανάστευση, η οποία έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο, με την κυβέρνηση να είναι πλήρως δύναμη να βάλει τον οποιοδήποτε φραγμό, σε κάθε λογής αλλοδαπό ο οποίος απλώς καταφθάνει «ετσιθελικά» σε αυτό που ονομάζουμε «χώρα», αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα μια κανονική χώρα.

Τα προχθεσινά σοβαρά επεισόδια στη Χίο κατά του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη ήταν το «καμπανάκι» για την κυβέρνηση ότι η κατάσταση, όχι μόνο στο βόρειο Αιγαίο, αλλά συνολικά στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο και εάν δεν ληφθούν μέτρα, άμεσα για το κλείσιμο των συνόρων θα επακολουθήσει κοινωνική έκρηξη.

Η λυσσώδης προπαγάνδα, ετών, για την ανάγκη φιλοξενίας όλο και πιο πολλών αλλοδαπών, (όσο το δυνατόν περισσότερων) από «εμπόλεμες» ζώνες δεν πείθει πια κανένα και η κοινωνία, έχει αρχίσει να αντιδρά, αν και είναι αργά.

Στο πλαίσιο αυτό των αντιδράσεων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε γενική απεργία για τις 22 Ιανουαρίου προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» του καναλιού Βεργίνα TV, μίλησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στα νησιά απαντώντας σε ερώτηση του διευθυντή του pronews.gr Τάσου Γκουριώτη.

Τ.Γκουριώτης: «Κύριε Μουτζούρη είπατε εξαιρετικά σημαντικά πράγματα και πραγματικά χαίρομαι που τα ακούω από εσάς. Αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι: Πριν από τρεις μήνες είχατε συμμετάσχει σε μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Τότε ο Κ.Μητσοτάκης σας είχε πει συγκεκριμένα πράγματα. Από τότε τι μεσολάβησε μέχρι σήμερα και προχωράτε στις κινητοποιήσεις και μιλάτε για «ωτα μη ακουόντων.»

Κ.Μουτζούρης: «Αυτό που μεσολάβησε, είναι τα σχέδια άλλαξαν δύο και τρεις φορές, άλλαξαν οι υπεύθυνοι συντονιστές δύο φορές, οι αφίξεις συνεχίζουν ακάθεκτες για αυτό και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στις 50.000 σε όλο το βόρειο Αιγαίο εκ των οποίων 27.000 μόνο στην Λέσβο.

Οι αποχωρήσεις, οι αποσυμφορήσεις όπως ελέγετο, ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα είχαμε 20.000 αποχωρήσεις κατ΄ουδένα τρόπο έγιναν και βλέπουμε ότι το μέλλον, είναι άδηλο και υποκείμεθα στις συνεχείς απειλές του Ερντογάν ότι θα στείλει άλλες 50.000 άλλες 100.000 και ουδείς ασχολείται διότι τα 10.500.000 δεν θέλουν ασχοληθούν με τις 200.000 του εδώ ελληνισμού.» είπε ο Περιφερειάρχης για να συνεχίσει:

«Αυτά που σας λέω, είναι αυτά που λέει κάποιος που είναι συντηρητικός άνθρωπος, ένας πανεπιστημιακός άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι καθόλου έξαλλος αλλά βλέπει τα πράγματα όπως εξελίσσονται».

Σε ερώτηση του πρώην βουλευτή Δημήτρη Καμμένου ο οποίος μίλησε για «μπετονιέρες στον ελαιώνα της Μόριας που κτίζουν παράνομα μόνιμες κατοικίες» ο Κ.Μουτζούρης απάντησε:

«Πριν από λίγο διάστημα είχα δηλώσει ότι έχει καταλυθεί το κράτος εδώ. Διότι το να γίνονται οι οικοδομές αυτές που λέτε, το μπαίνει κανείς ασυστόλως και χωρίς κανένα έλεγχο…»

Δημοσιογράφος: Γίνονται αυτές οι εργασίες;

Μουτζούρης. «Διάφορα γίνονται. Βέβαια. Επεκτείνεται το στρατόπεδο και η συμβολή των ΜΚΟ σε αυτές τις εργασίες είναι καθοριστική. (…). Είναι πολύ απλά, πολύ ωμά και πολύ πεζά τα πράγματα. Ο τζίρος των ΜΚΟ είναι οι μετανάστες. Αφού υπάρχουν οι μετανάστες υπάρχει και ο τζίρος των ΜΚΟ. Κατά συνέπεια καταλαβαίνετε ότι είναι το συμφέρον να υπάρχουν αυτές οι διακινήσεις.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.