Ν.Κεραμέως: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη εκπαίδευση και τα Δημοτικά»

Ν.Κεραμέως: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη εκπαίδευση και τα Δημοτικά»

Την έναρξη του προγράμματος σύγχρονης εκπαίδευσης και για τα Δημοτικά σχολεία έως το τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα (ΜεΡΑ25) επισήμανε ότι η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει “κάθε προσδοκία” και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την “εργατικότητα και το μεράκι”.

Πιο αναλυτικά η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τέθηκε σε λειτουργία στις 13 Μαρτίου μόλις δύο ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων και ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 72.000 ψηφιακές τάξεις με την συμμετοχή περίπου 55.000 εκπαιδευτικών και 1 εκατ. μαθητών.

Στο πρόγραμμα της ασύγχρονης εκπαίδευσης μετέχουν ήδη 166.000 εκπαιδευτικοί και 850.000 μαθητές ενώ όπως είπε η υπουργός κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εκπαιδευτικής τηλεόρασης υπήρξε τηλεθέαση 51,2% στις ηλικίες 4 – 14 ετών.

Παράλληλα είπε ότι η λειτουργία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου γίνεται σε ποσοστό 94% εξ αποστάσεως, του πανεπιστημίου Κρήτης 93% και της Πάτρας 91%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Ο στόχος της εξ αποστεώσεως εκπαίδευσης δεν θα αποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία” τόνισε η υπουργός για να προσθέσει ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες για ενίσχυση του εξοπλισμού και των δικτύων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πάντως, η κ. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση της κ. Σακαρόφα αναφορικά με το αν θα υπάρξει επιδότηση αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών προς οικογένειες με δύο ή περισσότερους μαθητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.