ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β. Κικίλιας για Ο.ΔΙ.Π.Υ.: «Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια όλων των ασθενών»

Β. Κικίλιας για  Ο.ΔΙ.Π.Υ.: «Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια όλων των ασθενών»

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την υπερψήφιση της δημιουργίας του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια των ασθενών.

«Μετατρέπουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα σε εθνικό κεκτημένο. Η ποιότητα είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας. Θα αξιολογούνται η αποτελεσματικότητα, η ανταποκρισιμότητα του συστήματος Υγείας, η αποδοτικότητα, η τεχνική αρτιότητα, η προσβασιμότητα όλων στις υπηρεσίες υγείας. Πάντα με ασθενοκεντρική προσέγγιση, με σεβασμό και γνώμονα τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και με χρηστή διοίκηση και διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί οι μεταρρυθμιστικές δράσεις του υπουργείου Υγείας δεν έχουν σταματήσει εν μέσω κορονοϊού. Αντίθετα, όλο το Υπουργείο εργάζεται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Κάτι που θα φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα στην υγεία και το οποίο επισήμαναν στην Επιτροπή και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών. «Το ελληνικό Δημόσιο απέδειξε μέχρι τώρα ότι δεν έχει μπορέσει να αξιολογήσει ποιοτικά τις υπηρεσίες υγείας. Εμείς φέραμε την αξιολόγηση ως νομοθέτημα, θα την εφαρμόσουμε και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τον Ο.ΔΙ.Π.Υ. εργαλείο στα χέρια όλων των ασθενών, με στόχο την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, επισημαίνοντας ότι «ο πρώτος ποιοτικός δείκτης είναι η αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενούς». «Δίνουμε τη δυνατότητα με αυτό τον Οργανισμό να έχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ασθενών, που θα μπορούν να ενημερώνονται για τις υπηρεσίες υγείας και τον τρόπο λειτουργίας τους, για τα δικαιώματά τους, για τις θεραπευτικές τους επιλογές και άλλα και για τις ενέργειες που κάνει κάθε φορέας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών του» ανέφερε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι υλοποιούνται άμεσα οι προσλήψεις άνω των 900 μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, που προκηρύχθηκαν το Μάρτιο, καθώς η διαδικασία επιταχύνθηκε με ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε και την επόμενη εβδομάδα υπογράφονται οι προσλήψεις των πρώτων 100 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, προανήγγειλε τις επόμενες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, όπως η ψηφιοποίηση της υγείας, ο ηλεκτρονικός φάκελος, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις, η διαλειτουργικότητα και διαδραστικότητα όλων των δομών υγείας, η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Δίκτυα Υγείας, οι αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών υποδομών των νοσοκομείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.