Η κυβέρνηση «κλειδώνει» πάλι τους Έλληνες: Δείτε τους νέους περιορισμούς που αποφασίζονται την Δευτέρα

Η κυβέρνηση «κλειδώνει» πάλι τους Έλληνες: Δείτε τους νέους περιορισμούς που αποφασίζονται την Δευτέρα

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους θέλουν να επιβάλλουν από τη Δευτέρα περιορισμούς σε όλη την επικράτεια, για λόγους «δημόσιας υγιεινής», βυθίζοντας κατ’αυτό τον τρόπο για ακόμα μία φορά τους Έλληνες στην οικονομική απελπισία και κατάθλιψη.

Τη βαρύτητα της μεθαυριανής τηλεδιάσκεψης ενόψει του Δεκαπενταύγουστου επισήμανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δείχνοντας την 10η Αυγούστου ως ημέρα αποφάσεων για τον εορτασμό της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής.

Επιπλέον, ως κρίσιμη ημέρα για τους περιορισμούς στη Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ήδη η 10η Αυγούστου, μετά και την τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες ο υφυπουργός, Ν.Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σ.Τσιόδρας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων έχει πέσει τις τελευταίες ώρες η επέκταση του «μοντέλου Πόρου» και σε άλλες περιοχές της χώρας, εστιάζοντας σε εκείνες που τα επιδημιολογικά φορτία παραμένουν σταθερά ανοδικά επί ημέρες.

Αν και ανακοινώθηκαν χθες νέα μέτρα, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι δεν είναι ικανοποιημένοι και τη Δευτέρα θα αποφασίσουν σε ποια μέρη της επικράτειας θα επιβληθούν περιορισμοί όπως στον Πόρο οι οποίοι περιλαμβάνουν:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ήδη, η ανακοίνωση νέων μέτρων από πλευράς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σχεδόν αιφνιδιαστικά, αποτυπώνει την επιθυμία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε χθες, για να καταλήξει στους εξής περιορισμούς:

· Οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονωϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

· Αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, μετά και από σχετική σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

· Επεκτείνεται ως τις 31 Αυγούστου το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.