ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Χιλιάδες πολίτες αντιδρούν στην τροπολογία «δώρο» στα κολέγια – Μαζεύουν υπογραφές για την απόσυρση της

Χιλιάδες πολίτες αντιδρούν στην τροπολογία «δώρο» στα κολέγια – Μαζεύουν υπογραφές για την απόσυρση της

Εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά η κυβέρνηση το βρήκε σκόπιμο να επιβάλει μεταρρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το νέο σύστημα μειώνει κατά 30% τις θέσεις των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, ενώ ουσιαστικά εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων.

Στη νέα τροπολογία έχουν αντιδράσει αρκετοί πολίτες, χαρακτηριστικό είναι ότι στο twitter ψηλά στα trends βρίσκεται το #κεραμεως_παραιτησου. Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν υπογραφές για την απόσυρση της.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο συλλογής υπογραφών με την απόφαση της κυβέρνησης: «Οι πτυχιούχοι, που πέρασαν με πανελλαδικές εξετάσεις και απόκτησαν τίτλους σπουδών μέσα από τετραετή και πενταετή ανώτατη εκπαίδευση, θα δουν τα πτυχία τους να εξισώνονται με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, τριετούς φοίτησης και αμφιλεγόμενης ποιότητας».

Και αυτό γιατί η τροπολογία που έγινε πλέον νόμος του κράτους υποχρεώνει:

-Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

-Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

-Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο κείμενο συλλογής υπογραφών καταγγέλλεται επίσης η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων, να κλείσει τμήματα των δημοσίων ΑΕΙ, «με σκοπό να οδηγήσει ακόμα περισσότερους φοιτητές στα ιδιωτικά κολλέγια, οδηγώντας στην πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποβαθμίζοντας περαιτέρω τα πανεπιστημιακά πτυχία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.