«Σαφάρι» πάλι αύριο από τις αρχές για τις μάσκες – Στο Τέξας τις έχουν καταργήσει και δεν πεθαίνει κανένας!

«Σαφάρι» πάλι αύριο από τις αρχές για τις μάσκες – Στο Τέξας τις έχουν καταργήσει και δεν πεθαίνει κανένας!

Την ώρα που το Τέξας ανακοίνωνε μηδενικό αριθμό θυμάτων από τον COVID-19 έχοντας καταργήσει τη χρήση της μάσκας από τον περασμένο Μάρτιο, στην Ελλάδα η κυβέρνηση ξεκινά κυνηγητό με βαριά πρόστιμα για τις μάσκες για το άν δηλαδή οι πολίτες τις φορούν σωστά ή όχι!

Όπως αναφέρεται το πρόστιμο για τη μη σωστή χρήση της μάσκας ανέρχεται στα 300€ και από αύριο θα έχουμε μπαράζ ελέγχων τόσο στους δρόμους για τις μάσκες όσο και για το αν τηρούνται τα μέτρα στην εστίαση.

Η μάσκα συνεχίζει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και σε ΙΧ, με τους αριθμούς των επιβατών να παραμένουν οι ίδιοι.

Στα ΙΧ επιτρέπονται τέσσερα άτομα με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα ταξί.

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι στην εστίαση, καθώς οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί είναι συγκεκριμένοι. Οι πελάτες γίνονται δεκτοί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.

Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του.

Αυτά στην Ελλάδα. Στο Τέξας των ΗΠΑ ανακοινώθηκε την Κυριακή μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό, δύο μήνες αφότου ο κυβερνήτης της Πολιτείας Greg Abbott κατάργησε την υποχρεωτικότητα της μάσκας για να εισπράξει -τότε- από το Λευκό Οίκο υποτιμητικά σχόλια περί «σκέψης Νεάντερνταλ».

https://twitter.com/GregAbbott_TX/status/1394090593672994822

Είναι η πρώτη φορά που το Τέξας έδειξε μηδενικό αριθμό θανάτων από τον COVID-19 ενώ όπως σημείωσε και ο κυβερνήτης επίσης και τα κρούσματα -388- κινήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο Τέξας και Μισισίπι είχαν ανακοινώσει την άρση όλων των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό, μια κίνηση που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν «είναι αποτέλεσμα σκέψης ενός Νεάντερνταλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα το Τέξας ανακοίνωσε μηδενικό αριθμό θανάτων. Αύριο οι αρχές θα ξεκινήσουν «σαφάρι» για το 300άρι στις μάσκες. Διαφορετικές νοοτροπίες, πρακτικές και σκέψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.