Επιστολή Κ.Μητσοτάκη σε Ι.Ντογιάκο: Ζητά η έρευνα να ανατεθεί στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο

Δείτε την επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Επιστολή Κ.Μητσοτάκη σε Ι.Ντογιάκο: Ζητά η έρευνα να ανατεθεί στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο

Επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, έστειλε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οποία του ζητά την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων όσον αφορά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεσή τους «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει, επίσης, προς τον κ. Ντογιάκο για την ποινική αξιολόγηση σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων «περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών» να προχωρήσει «ανεξάρτητα από την πρόοδο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί».

Δείτε την επιστολή epistoli_mitsotaki

Η επιστολή Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανόμενης και της τυχόν καθυστέρησης στον ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.