«Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω» είπε ο Γ.Οικονόμου - 2 ή 3 φορές πιο πάνω όμως;

Μέτρα για να κοροϊδέψει τους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό παίζει τα τελευταία του «χαρτιά» για να μπορέσει να περισώσει τα ποσοστά του κόμματός του. 

Αφού λοιπόν «τσάκισαν» επί 9 μήνες τους πολίτες λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής που έθεσε σε εφαρμογή η ΔΕΗ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα μέτρα.

«Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την Πέμπτη», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει ότι τα μέτρα «θα ανακοινωθούν οσονούπω από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά οι ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένες να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο επισπεύθηκαν λόγω του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινάει την Παρασκευή. Από το Μαξίμου φοβήθηκαν ότι το ενεργειακό θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, με ορατό τον κίνδυνο εσωκομματικών αντιδράσεων.

Εδώ και μέρες διαρρέονται δύο σενάρια, που εδράζονται στην αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτήν του ρεύματος, προκρίνοντας την επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή, είτε ενιαία για όλους τους παραγωγούς είτε ανά τεχνολογία – καύσιμο παραγωγής (φυσικό αέριο, λιγνίτης, υδροηλεκτρικά, ΑΠΕ), χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για παράλληλες, αναγκαίες παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς και για την τύχη όλων των επιπλέον κερδών, από τον Αύγουστο 2021 έως και σήμερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πριν λίγες ότι «δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω».

Μια δήλωση που προκάλεσε ερωτήματα για δύο λόγους: Πρώτον ομολόγησε ότι η κυβέρνηση μπορούσε εδώ και εννιά μήνες να ρίξει τις τιμές του ρεύματος, αλλά για άγνωστους λόγους  δεν το έκανε. Δεύτερον δεν είπε ότι δεν θα δούμε λογαριασμό που θα είναι 2 ή 3 φορές πάνω. 

Ο λόγος είναι ότι αν και δεν θα βλέπουμε πλέον τους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών που προκάλεσαν πολλά εγκεφαλικά στους πολίτες το ρεύμα θα παραμείνει πανάκριβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γ.Οικονόμου και είπε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι λογαριασμοί «γιατί ήδη η ΔΕΗ έχει συνάψει συμβόλαια σταθερά με τιμές 0,24 δηλαδή 150% ακριβότερα απ’ αυτές που είχαμε τον Δεκέμβριο. Οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές».