ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρέμβαση από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου – Έβγαλε «alert»

Δύο ανακοινώσεις για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρέμβαση από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου – Έβγαλε «alert»

Το σόου εσωτερικής κατανάλωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι προκλητικές δηλώσεις του Οικονόμου για τις υποκλοπές στο επίκεντρο.

Με την ειδική σήμανση του έκτακτου (alert), το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) έβγαλε δύο ανακοινώσεις αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις καταιγιστικές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το IPI στο πρώτο alert, κάνει εκτενή αναφορά στο χρονικό των αποκαλύψεων με τα 33 ονόματα πολιτικών δημοσιογράφων και επιχειρηματιών και εστιάζει ιδιαίτερα στο πως αυτές αντιμετωπίστηκαν από τον πλέον αρμόδιο κυβερνητικό εκπρόσωπο και εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σόου εσωτερικής κατανάλωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι προκλητικές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, σε συνδυασμό με τα υποτιμητικά λόγια του προς τον δημοσιογράφο εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη στο επίκεντρο του δεύτερου alert, του IPI το οποίο μιλάει για «επίθεση».

Παράλληλα στις αναρτήσεις του Ινστιτούτου σημειώνεται πως πρόκειται για «ανησυχητικές αποκαλύψεις» και ζητείται έρευνα για τους «έξι δημοσιογράφους, διευθυντές εφημερίδων και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα ονόματα.

Όπως οι περιπτώσεις του Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της Καθημερινής, του Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών, του Πάνου Κυριακόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του Star (συμφερόντων Βαρδινογιάννη), του Παναγιώτη Μπόμη, διευθύνοντος συμβούλου της DPG Media (συμφερόντων Γιαννακόπουλου), του Αντώνη Δελλατόλα, εκδότη της εφημερίδας Ποντίκι και της Εύας Αντωνοπούλου, δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και συζύγου του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη δεύτερη ανάρτηση, επισημαίνεται καυστικά πως μετά τις αποκαλύψεις του documento, ήρθε η «λεκτική επίθεση» και η δυσφήμηση του ρεπορτάζ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ινστιτούτο υπογραμμίζει τον χαρακτηρισμό «εθνικός συκοφάντης» που χρησιμοποίησε ο Οικονόμου για να χαρακτηρίσει τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τις υπόνοιες που άφησε για ρωσική χρηματοδότηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.