ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Στη Λιθουανία σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης – Για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών

Με ποιους θα συναντηθεί

Στη Λιθουανία σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης – Για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας  για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 13 ευρωπαϊκών χωρών, θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος του εν λόγω σχήματος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με έμφαση στον άξονα Βορρά-Νότου, μέσω διασύνδεσης οικονομικών και υποδομών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα στον Διάδρομο αυτό με έργα αναβάθμισης υποδομών, και εγχειρήματα διασυνδεσιμότητας με γειτονικές χώρες που την αναδεικνύουν σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Βαρσοβία, όπου θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της Ε.Ε. (ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε μετάσχει στον πρώτο κύκλο δείπνων ηγετών στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ. Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Απριλίου), καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο ηγέτες – ταυτόχρονα και οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ αυτή τη στιγμή – αναμένεται στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους να συζητήσουν και ζητήματα που αφορούν την στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, αλλά και την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.