ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης (upd)

Η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 19:26) Σήμερα (26/3) στις 19:00 ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες και θα κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πέμπτη το απόγευμα ακολουθούμενη από ονομαστική ψηφοφορία.

 Σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας γίνεται αποδεκτή μόνο αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 «υπέρ» σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτεται ενώ παράλληλα αφαιρείται το δικαίωμα κατάθεσης νέας πρότασης δυσπιστίας για ένα εξάμηνο.

Το τελικό κείμενο της πρότασης δυσπιστίας υπογράφεται από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας ενώ την αρχική εισήγηση ανέλαβαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε live τη συζήτηση:

Υπό αυτά τα δεδομένα η συζήτηση άνοιξε με την εισήγηση της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) και του κ. Νίκου Παππά (ΣΥΡΙΖΑ)

Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ): θεμέλιο συγκάλυψης το ανθρώπινο λάθος

Η κυρία Αποστολάκη εστίασε στο δυστύχημα των Τεμπών κατηγορώντας την κυβέρνηση για “οργανωμένη και συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης”. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε μάλιστα πως “θεμέλιο της συγκάλυψης” αποτελεί “το ανθρώπινο λάθος”. Κλείνοντας την εισήγηση της είπε πως “Στην προσπάθεια συγκάλυψης ήρθαν να προστεθούν νέα δεδομένα που αποδεικνύουν αλλοίωση των συνομιλιών ώστε να μεγιστοποιηθεί το ανθρώπινο λάθος και να αποκλειστούν κυβερνητικές ευθύνες” ενώ σε άλλο σημείο απέρριψε τις καταγγελίες περί σύμπλευσης του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματικά συμφέροντα λέγοντας “Η σχέση της ΝΔ και της κυβέρνησης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι παραδοσιακές και στέρεες . Οι προσπάθεια σας να εμφανιστείτε θύματα επιχειρηματικών συμφερόντων ηχεί ως ανέκδοτο. Η ασυλία που παρέχετε στον πρώην υπουργό Καραμανλή έχει προκαλέσει ρήγματα στην συνοχή σας”.

Νίκος Παππάς: είπαμε εμείς ότι δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος;

Εκλογές με παρατηρητές ζήτησε ο κ. Νίκος Παππάς διευκρινίζοντας πως οι παρατηρητές “θα ενημερωθούν εκ των προτέρων ότι έχουν αφαιρεθεί προσωπικά δεδομένα εκλογέων”.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μάλιστα να δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσει μηχανισμός επηρεασμού των ψηφοφόρων αντίστοιχος με το Cambridge Analytica.

“Μπορεί να καθυστερήσατε την σύγκρουση σας με την αλήθεια αλλά δεν θα την αποφύγετε. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών.

Στα Τέμπη πάτε να κάνετε συγκάλυψη και θα μπείτε στη βάσανο να απαντάτε στην αντιπολίτευση” σημείωσε ο κ. Παππάς για να προσθέσει “΄’έγινε μπάζωμα, ξεμπάζωμα και μονταζιέρα”.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στον κ. Κώστα Αγοραστό καλώντας τον να πει την αλήθεια – όπως ανέφερε -. “Έχουμε 57 νεκρούς έλεος πια.

Έχει γίνει κοπτοραπτική και δεν ντρέπεστε. Και δεν έχετε ζητήσει μια συγγνώμη” είπε για να συνεχίσει “Όταν ο κ. Μητσοτάκης ανέβει στο βήμα να μας πει χαρτί και καλαμάρι ποιον συνάντησε και ποιος του είπε τι και βγήκε και μίλησε για ανθρώπινο λάθος”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε εκείνο το σημείο από τα υπουργικά έδρανα ο κ. Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι ο σταθμάρχης Λάρισας έχει παραδεχθεί το λάθος του για να απαντήσει ο κ. Παππάς “είπαμε εμείς ότι δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος;” για να υποστηρίξει πως υπάρχουν παράλληλα και κυβερνητικές ευθύνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.