ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Με πολλές αποτυχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αλλά προς το παρόν «παίζει»… μόνη της

Πολλά λάθη μέσα σε μία εβδομάδα

Με πολλές αποτυχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αλλά προς το παρόν «παίζει»… μόνη της

Δεν έχει περάσει παρά μόνο μία εβδομάδα από τότε που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε να λειτουργεί «επιχειρησιακά» και τα πρώτα δείγματα γραφής δεν ήταν καλά ούτε σε επικοινωνιακό επίπεδο αλλά κυρίως ούτε στο επίπεδο των αποτελεσμάτων.

Αλλά αυτή τη στιγμή από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση για να νιώθει πίεση η κυβέρνηση, όλα αυτά δε στοιχίζουν, στοιχίζουν όμως στη χώρα και εν πάση περιπτώσει πρέπει να καταγραφούν.

Στην εξωτερική πολιτική, ξεκίνησε με άμεση υποχώρηση στα ελληνοτουρκικά και αυτό φαίνεται και από την αλλαγή στάσης από τους Αμερικανούς απέναντι στην Τουρκία μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την είσοδο της Σουηδίας στην συμμαχία κατόπιν σύμφωνης γνώμη του Ρ.Τ,Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί επιτρέπουν πλέον την αγορά των 40 νέων μαχητικών F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλον 80 παλαιότερων του ίδιου τύπου σε αυτό το επίπεδο

Η Τουρκία μάλιστα, πήρε τις αλλαγές που ήθελε για τη σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά και αποκτάει και μία σειρά υποστηρικτών για την ένταξή της στην Ε.Ε, ενώ η Ελλάδα αποδέχτηκε να δημιουργήσει ένα κοινό υπουργικό συμβούλιο με την Τουρκία για όλα τα θέματα, από το φθινόπωρο και μετά, δηλαδή ένα είδος «ομοσπονδιακής λειτουργίας»!

Και όλα αυτά όταν μόλις σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος  στην Τουρκία ΑΚΡ, έθεσε θέμα άμεσης αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Στο εσωτερικό συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα, όπου υπουργοί δήλωσαν ότι θα προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και εν συνεχεία διαψεύστηκαν από το Μαξίμου ότι αυτά αποτελούν ούτε λίγο ούτε πολύ προσωπικές τους απόψεις.

Θυμίζουμε την περίπτωση του Γιώργου Φλωρίδη που προανήγγειλε μόνος του την άρση του ακαταδίωκτου για τους τραπεζίτες που εντέλει «αδειάστηκε» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Θυμίζουμε, επίσης, την προαναγγελία για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας η οποία δημιούργησε προστριβές και μέσα στην ΝΔ –αφού ήταν μία βασική εξαγγελία για τη ΝΔ από το 2019. όπως και την περίπτωση της έφιππης αστυνομίας η οποία, εν τέλει, είχε συζητηθεί εδώ και καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και οι δύο εξαγγελίες που έγιναν από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Ν.Μηταράκη, ακυρώθηκαν από το ίδιο το Μαξίμου.

Εμείς δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι οι υπουργοί μίλησαν από μόνοι τους ή ότι απλώς η κυβέρνηση άλλαξε εκ των υστέρων γνώμη.

Παράλληλα, σε φιάσκο εξελίχθηκε το τελεσίγραφο του Κ.Μητσοτάκη στους ακτοπλόους να μειώσουν τις τιμές .

Οι ακτοπλόοι απάντησαν με εκπτώσεις μικρής κλίμακας και συγκεκριμένα σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

Βασικά για να έχετε φθηνότερα εισιτήρια θα πρέπει να έχετε και τρία παιδιά… Ή αλλιώς να βρείτε μια μεγάλη παρέα για να πάτε διακοπές…

Τι να πούμε και για την περίφημη πίεση στους τραπεζίτες να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων.

Κάποιες τράπεζες ως απάντηση θα ανακοινώσουν αυξήσεις στις προμήθειες συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και ένας πόλεμος με τα σουπερμάρκετ όπου το υπουργείο ανάπτυξης θέλει να επιβάλει αν γίνεται ακόμα και πλαφόν στις τιμές. Αυτά βέβαια δείχνουν πως ο πόλεμος κατά της ακρίβειας έχει χαθεί προ πολλού κι ας πέφτει συνεχώς ο πληθωρισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά δείχνουν μία κυβέρνηση που ξεκίνησε άσχημα αλλά δεν πρόκειται να «στεναχωρηθεί» γι’ αυτό καθώς δεν έχει αντίπαλο και όπως φαίνεται δεν θα έχει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.