Γ.Βαρουφάκης: «Ένας διμερής διάλογος Αθήνας-Άγκυρας υπό την εποπτεία του Βερολίνου δεν θα μας βγει σε καλό»

Γ.Βαρουφάκης: «Ένας διμερής διάλογος Αθήνας-Άγκυρας υπό την εποπτεία του Βερολίνου δεν θα μας βγει σε καλό»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου «υπό την εποπτεία του Βερολίνου» εξαιτίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας στην Τουρκία, οπότε -όπως εκτίμησε- ένας τέτοιος διάλογος «δεν μας βγει σε καλό».

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό με την ευκαιρία της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «οι Αμερικάνοι έχουν την γνωστή έκφραση «ακολούθησε το χρήμα» για να καταλαβαίνεις τι γίνεται. Όταν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και προηγουμένως του κ. Τσίπρα πάσχιζαν να πείσουν το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες να προβούν σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, τι νόμιζαν ότι έκαναν; Έχετε δει πόσα δισ. έχει επενδύσει το γερμανικό κεφάλαιο στην τουρκική οικονομία;».

Οπότε, πρόσθεσε, «η μεγάλη απειλή για την Ελλάδα είναι ένας διμερής διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας υπό την εποπτεία του Βερολίνου. Τα κεφάλαια των Γερμανών είναι στην Τουρκία δεν είναι στην Ελλάδα και δεν υπάρχει πιθανότητα ένας διμερής διάλογος Αθήνας-Άγκυρας υπό την εποπτεία του Βερολίνου να μας βγει σε καλό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε εκτενή αναφορά του στην στάση του Βερολίνου στην ελληνική κρίση ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Αυτό που συνέβη το 2010 ήταν ένα έγκλημα εναντίον της λογικής με αποδέκτες και με θύματα τόσο τους Έλληνες εργαζόμενους όσο και τους Γερμανούς εργαζόμενους». Πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ «αφήνει την Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια με το εξής παράδοξο πίσω της: από τη μία πλευρά κολυμπάει στα πλεονάσματα κι όμως πάνω από το μισό του πληθυσμού τα βγάζει πολύ πιο δύσκολα πέρα φέτος απ΄ ότι πριν 15-16 χρόνια. Πρόκειται για μεγάλη αποτυχία της κυρίας Μέρκελ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.