ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γιάνης Βαρουφάκης: «Το Α στην ΑΑΔΕ σημαίνει ότι είναι ανεξάρτητη από την ελληνική Βουλή αλλά εξαρτημένη από τους δανειστές»

«Να δημιουργήσουμε ένα δικό μας FBI που θα έχει τα μέσα να διώκει τη διαπλοκή»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Το Α στην ΑΑΔΕ σημαίνει ότι είναι ανεξάρτητη από την ελληνική Βουλή αλλά εξαρτημένη από τους δανειστές»

Στην τρίτη ενότητα του ντιμπέιτ που αφορούσε το κράτος, τους θεσμούς και τη διαφάνεια δέχθηκε ερώτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. «Εκεί που δεν ξέρω τι θα μας απαντήσετε. Έχετε σχέδιο για την εξυγίανση του κράτους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του Ant1.

Ο γραμματέας του ΜέΡα25 αρχικά δήλωσε πως τον ευχαριστεί το ερώτημα που δέχθηκε και σημείωσε πως «το κράτος θυμίζει ελβετικό τυρί» μετά τα μνημόνια καθώς «λείπουν κομμάτια του».

«Με ευχαριστεί το ερώτημα. Το κράτος μας θυμίζει ελβετικό τυρί μετά τα μνημόνια. Λείπουν κομμάτια του. Τις εφορίες δεν τις ελέγχει η κυβέρνηση. Ο Πιερρακάκης δεν έχει πρόσβαση στο λογισμικό της ΑΑΔΕ. Το Α σημαίνει ότι είναι ανεξάρτητη από την ελληνική βουλή αλλά εξαρτημένοι από τους δανειστές.

Ποια άλλη χώρα έχει υπερταμείο;» αναρωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ σε σχόλιο του για τους θεσμούς είπε πως:

«Η κυβέρνηση γράφει το ΣτΕ όταν δεν της αρέσει η απόφαση. Έχουμε μια εξεταστική στη Βουλή που αν συνέβαιναν στο αμερικανικό κογκρέσο θα πήγαιναν δεμένοι χειροπόδαρα. Διαβουλευτικά συμβούλια προτείνουμε με κληρωτούς πολίτες και εκλεγμένους που θα λογοδοτούν οι δημόσιες υπηρεσίες».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης επανήλθε και ρώτησε

«Αυστηρές οι αποφάσεις που ζημίωσαν τη χώρα; Έχετε λάβει λάθος αποφάσεις;» και ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε:

«Το κόμμα μας, το 2019, τότε και τώρα προτείνουμε τη δημιουργία σοβαρού σώματος δίωξης πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος.

Ένα δικό μας FBI που θα έχει τα μέσα να διώκει τη διαπλοκή. Τα δικά μου λάθη, να παρακαλέσω τον πρωθυπουργό, να μας πει γιατί δείλιασε και δεν έκανε την εξεταστική επιτροπή για το 2015. Κύριε Μητσοτάκη γιατί δειλιάσατε;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.