Γερμανικά ΜΜΕ για επέτειο Πολυτεχνείου: «Η διαδήλωση στην Αθήνα ήταν από τις πιο ειρηνικές τα τελευταία χρόνια»

Γερμανικά ΜΜΕ για επέτειο Πολυτεχνείου: «Η διαδήλωση στην Αθήνα ήταν από τις πιο ειρηνικές τα τελευταία χρόνια»

Οι Έλληνες δίνουν το «παρών» στην 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζοντας πως η χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα ήταν μία από τις μεγαλύτερες και τις πιο ειρηνικές των τελευταίων ετών.

Δημοσιεύματα σχολιάζουν επίσης ότι, για πρώτη φορά ένας πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετέχει στις διαδηλώσεις.

Γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θυμήθηκαν την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, την ελληνική φοιτητική εξέγερση κατά της στρατιωτικής δικτατορίας», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Στην Αθήνα, η αστυνομία εκτιμά ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Στις διαδηλώσεις έλαβε επίσης μέρος ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας…

Υπό τον φόβο ταραχών, η ελληνική αστυνομία συγκέντρωσε περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς μόνο στην Αθήνα μόνο. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές», προσθέτει το γερμανικό δημοσίευμα.

Γερμανική εφημερίδα «Die Welt»

«Περισσότεροι από 30 χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν χθες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την αιματηρή καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στις 17 Νοεμβρίου του 1973 από την τότε στρατιωτική δικτατορία», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν για πρώτη φορά ένας πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας», προσθέτει.

«Η διαδήλωση στην Αθήνα ήταν μία από τις μεγαλύτερες και τις πιο ειρηνικές τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, πάνω από 5.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 9 χιλιάδες διαδηλωτές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.