ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στην Πορτογαλία: «Μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις»

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στην Πορτογαλία: «Μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις»

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πορτογαλία.

Στη συζήτησή τους κυριάρχησαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, αλλά και οι προκλήσεις που έχει απέναντι της η Ευρωπαϊκή Ενωση, με τον πρόεδρο της ΝΔ να τονίζει ότι Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες καθώς πρόκειται για δύο χώρες περίπου με το ίδιο μέγεθος, μεσογειακές ενώ και οι δύο πέρασαν από την εμπειρία ενός προγράμματος προσαρμογής.

«Μόνο που η Πορτογαλία κατάφερε κάτω από την ηγεσία του Πέδρο Πάσος Κοέλιο να απομακρυνθεί από τα Μνημόνια, ενώ δυστυχώς η χώρα μου βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο Μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των προβληματικών χειρισμών της υφιστάμενης Κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να ακυρωθούν, δημιουργεί τελικά πρόβλημα στην ίδια τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

«Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, κάτω από μια Αριστερή Κυβέρνηση. Εν μέρει αυτό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι συζητήθηκαν και οι προοπτικές της ΕΕ, όπως και οι απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ενωση, ειδικά μετά το Brexit.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«H απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.