ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης: «Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές»

Κ.Μητσοτάκης: «Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές»

Σφοδρή επίθεση κατά του Α.Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κ.Μητσοτάκης απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός: «Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης.

Επίσης «ως την τελευταία πράξη ενός θεάτρου σε βάρος του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με τρεις στόχους, όπως είπε:

  • να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας
  • να κυρωθεί η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών
  • να διατηρηθεί ως ΚΟ το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα προνόμια ο αρχηγός του

«Για να πραγματοποιηθούν οι τρεις στόχοι Τσίπρα-Καμμένου ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για θλιβερή συναλλαγή σε ζωντανή μετάδοση.

«Η φαρσοκομωδία απαιτεί και κομπάρσους για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν, αλλίως λειτούργησαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να εξελιχθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έκανε κουρελού τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία»

«Κυβέρνηση κουρελού, αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση παρατήρησε ότι «υποτίθεται ότι προσμένατε την στιγμή που θα απελευθερωνόσασταν από το βάρος του ακροδεξιού συνεταίρου σας. Βλέπω και τις εφημερίδες σας να πανηγυρίζουν λές και κάποιος σας τον επέβαλλε με το ζόρι. Πως τον είχατε χαρακτηρίσει; Αναντικατάστατο. Ο αναντικατάστατος κ Καμμένος. Εσείς κ Τσίπρα τον επιλέξατε ως στρατηγικό σύμμαχο το 2012 και άλλες δυο φορές Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 περιφρονώντας άλλες επιλογές που είχατε τότε.

Τώρα δήθεν απαλλαγμένος από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας κάνοντας δήθεν ανοίγματα στην κενγτροαριστερά αλλά και εκεί βλέπω πολιτικά ναυάγια και γυρολόγους. Μέχρι πρόσφατα έλεγαν Τσίπρα ως επικίνδυνο και τώρα σας χειροκρούν. Και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί όυτε εσείς».

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν αλλά συγχωνεύτηκαν» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει σκανδαλώδη τροπολογία για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στα εξοπλιστικά.

Μιλώ για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των F16 που κάποτε κ. Τσίπρα χαρακτηρίζατε ως εστία σκανδάλων και τα επαναφέρατε από την πίσω πόρτα. Είμαι περίεργός να δω αν θα τολμήσετε να ξαναφέρετε την τροπολογία που έφερε νύχτα ο Καμμένος και περίεργος να δω ποιοι θα το ψηφίσουν. Ελπίζω ο νέος ΥΠΕΘΑ να μην παίξει παιχνίδια του προκατόχου του».

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπ. Άμυνας για την οποία είπε ότι έγινε «καθ’ υπόδειξη Καμμένου» υπενθυμίζοντας ότι «ποτέ κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε κυβέρνηση εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπ. Άμυνας».

Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλω να πω κατι για τον Αποστολάκη που διορίστηκε καθ υπόδειξη του Καμμένου: ποτέ καμια κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Η εξαίρεση Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετα πήρε υπουργικά καθήκοντα όχι στο ΥΠΕΘΑ. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.