ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Καραμανλής προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εκχώρηση Μακεδονίας: «Διχάζετε τους Ελληνες»

Κ.Καραμανλής προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εκχώρηση Μακεδονίας: «Διχάζετε τους Ελληνες»

Παρέμβαση (σαφώς καθυστερημένη αφού το θέμα «βράζει» από τον Ιούνιο) για το Σκοπιανό εν όψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε με γραπτή δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλή.

Το πιο σημαντικό σημείο της παρέμβασή του ήταν το ακόλουθο: «Οφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Στην παρέμβασή του η οποία έγινε με γραπτή δήλωση αναρωτιέται επίσης «Γιατί με τόση βιασύνη έκλεισε η συμφωνία αυτή ενώ τα Σκόπια ήταν αυτά που επείγονταν για τους γνωστούς λόγους επιβίωσής τους».

Επίσης αναφέρει ότι δεν αξιοποιήθηκε καθόλου το βέτο του Βουκουρεστίου το οποίο αποτελούσε το βασικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της χώρας.

Με βάση αυτό οι Σκοπιανοί έπρεπε να νιώθουν την πίεση της λύσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση αγνόησε την φωνή των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι πλειοψηφικά τάσσονται κατά της Συμφωνίας αυτής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ειδικότερα δήλωσε:

“Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.