ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρωβουλευτές ΝΔ: «H Τουρκία και ο Τ. Ερντογάν παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου»

Ευρωβουλευτές ΝΔ: «H Τουρκία και ο Τ. Ερντογάν παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου»

Σήμερα συνεδρίασε η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται να θέσουν ζήτημα τουρκικής προκλητικότητας στην αυριανή ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και «για την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξασφαλίσει για τη χώρα μας περισσότερα από 70 δισ. ευρώ». Επισήμαναν, ωστόσο, ότι «αν και δεν επετεύχθη πλήρως ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του Δημοσιονομικού Πλαισίου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να περιλαμβάνει κυρίως επιδοτήσεις».

Όσον αφορά την κλιμάκωση των εξελίξεων στο Αιγαίο, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι «ο κ. Ερντογάν συνεχίζει επί μακρόν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, παραβιάζοντας κατάφορα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στρεφόμενος τελικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και αποφάσισαν «στην αυριανή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θέσουν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας», μετέχοντας με φυσική παρουσία, αλλά και με προφορική παρέμβαση κατά τη διάρκειά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.