Κάποιος πρέπει να του πει ότι μπορεί να ξαναγίνει πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024

Mόνο ως «φάουλ» μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την πρσοπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου να επιχειρήσει μαζί με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θίξει και τον πρώην πρόεδρο Ν.Τραμπ ο οποίος είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να ξαναγίνει πρόεδρος το 2024.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατάει ολοφάνερη αρνητική στάση εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου παρά το γεγονός ότι αν αποφασίσει να κατέβει στις προεδρικές εκλογές του 2024 και εκλεγεί θα πρέπει μετά να δικαιολογήσει την αρνητική της θέση εναντίον του.

Εκτός αν είναι σίγουροι ότι η χειρότερη αμερικανική κυβέρνηση ever με κάποιους τρόπος θα διατηρηθεί στην εξουσία.

Ή επίσης αν είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν αυτοί το 2024 στην εξουσία ή στο πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Έκανε λόγο για κλιμακούμενη, όπως είπε, «προσπάθεια του Τσίπρα να πλήξει τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τον πολιτικό βίο με ένα σχέδιο Τραμπισμού α λα Γκρέκα». Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο κ. Τσίπρας επίμονα στις τελευταίες του τοποθετήσεις «ζήτησε  από τον πρωθυπουργό να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να πάει όπως λέει “ομαλά η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές”».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανήκουστο αίτημα, εκτός κάθε πολιτικής και συνταγματικής τάξης, που προσβάλλει τη λαϊκή βούληση.

«Αποκαλυπτικό των προθέσεων του κ. Τσίπρα είναι το γεγονός ότι συνδέει το αίτημα για την τοποθέτηση υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών με τον ισχυρισμό ότι το κάνει προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές. ‘Όπως επίσης  και το γεγονός ότι εφημερίδες δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν την πρότασή του αυτή με τίτλο “Προαπαιτούμενα για τίμιες εκλογές”. Φαίνεται ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση της ομαλότητας, είναι η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, είναι η δημιουργία των συνθηκών τοξικότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Οικονόμου.

Σε σχέση με τις προσδοκίες της Ελλάδας για την τουρκική προκλητικότητα από τη Σύνοδο Κορυφής ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι το κείμενο των συμπερασμάτων όπως φαίνεται να διαμορφώνεται καλύπτει τις ελληνικές θέσεις «από εκεί και πέρα στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που συνδέονται με την προκλητικής συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι ό,τι ήταν να ειπωθεί για τις εκλογές έχει ειπωθεί με απόλυτη σαφήνεια και ειλικρίνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει κάτι ούτε στον δημόσιο διάλογο ούτε στους πολίτες και στις ανάγκες που έχει αυτή την ώρα η κοινωνία και η πατρίδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το σενάριο τρίτων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Υπάρχουν εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική, που όπως φαίνεται δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης με δεδομένο ότι η αυτοδυναμία είναι πάρα πολύ δύσκολη με την απλή αναλογική έως αδύνατη, υπάρχει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συγκροτήσει μια κυβέρνηση σαν κι αυτή που έφτιαξε το 2019. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα που θα διαμορφωθούν και η άποψη των πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε».

TAGS: