ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Σ.Κασσελάκης θέλει να διώξει το 3% του «παλαιού» ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει πίσω το 14% που δεν ψήφισαν στις εκλογές

Τα «αριστερά» στελέχη ήταν η αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε στις εκλογές

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Σ.Κασσελάκης θέλει να διώξει το 3% του «παλαιού» ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει πίσω το 14% που δεν ψήφισαν στις εκλογές

O Στέφανος Κασσελάκης προχωράει κανονικά τον σχεδιασμό του για την δημιουργία ενός νέου ουσιαστικά κόμματος που θα αναλάβει να «γεμίσει» το κενό στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ένα κενό το οποίο δεν καλύφθηκε ποτέ από τότε που κατέρρευσε το άλλοτε κυβερνητικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό και οι διαγραφές των στελεχών όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Στέφανος Τζουμάκας αποτελούν απαραίτητες ενέργειες για να απομακρυνθεί ο λεγόμενος «παλιός» ΣΥΡΙΖΑ του 3% που όμως είχε απαιτήσεις να αποκομίζει κέρδη από το 35% που κέρδισε ο Α.Τσίπρας και όχι τα παλαιοκομματικά στελέχη με τις αριστερές-ακροαριστερές απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε τόσο έντονα στις διπλές εθνικές εκλογές του καλοκαιριού.

Είναι κάτι που φαίνεται από την αποχή. Από το 31% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 μέχρι την πτώση στο 17%, είναι μία διαφορά 14 μονάδων.

Πρόκειται για ψηφοφόρους οι οποίοι ΔΕΝ ψήφισαν τη ΝΔ απλώς δεν πήγαν καν να ψηφίσουν.

Όποιος δει προσεκτικά τα εκλογικά αποτελέσματα θα καταλάβει ότι, η ΝΔ έλαβε σε απόλυτο αριθμό λιγότερους ψήφους από ότι είχε λάβει στις εκλογές του Ιουνίου του 2019!

Σωστά σκεπτόμενος λοιπόν ο Σ.Κασσελάκης προτιμάει να χάσει ένα 3% για να κερδίσει αυτούς τους ψηφοφόρους πίσω.

Είναι μία πετυχημένη πολιτική συναλλαγή.

Μαζί με αυτούς θα κερδίσει και απογοητευμένους, από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ψηφοφόρους που θα ήθελαν πάρα πολύ να δουν μία εναλλακτική επιλογή στον χώρο του Κέντρου.

Έτσι λοιπόν ο «παλαιός» ΣΥΡΙΖΑ Μαζί με τα στελέχη της «Ομπρέλας» που είναι έτοιμα να αποχωρήσουν ή να δοκιμάσουν και αυτά την ανοχή που έχει δείξει ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρός του, ήταν «βαρίδι» για τον Αλέξη Τσίπρα και θα ήταν ακριβώς το ίδιο και για τον Σ.Κασσελάκη.

Όπως και να το δει κανείς και ανεξάρτητα αν του άρεσε ή όχι, ο Α.Τσίπρας η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλονταν σε αυτόν και όχι στο κόμμα. 

Αξίζει να σημειωθούν κάποια πράγματα για τα διαγραφέντα στελέχη:

Ο Π.Σκουρλέτης μίλησε για «υπόγα και μηχανισμό προπαγάνδας στον ΣΥΡΙΖΑ» όταν ήταν ο ίδιος που ως γραμματέας του κόμματος αξιοποίησε αυτό τον μηχανισμό.

Και τον έβαλε ο Τσίπρας σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας διότι αλλιώς δεν θα μπορούσε να εκλεγεί ποτέ.

Ο Νίκος Φίλης που όταν ο Τσίπρας ήταν στην κυβερνητική κορυφή του, αμφισβητούσε την γενοκτονία των Ποντίων που την έχουν αναγνωρίσει υπερδυνάμεις ή έθετε θέματα για την Εκκλησία, δυσκολεύοντας το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα δεν κατάφερε τώρα να εκλεγεί ούτε βουλευτής.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί ότι η διάσπαση είναι κοντά και ότι η ενότητα είναι μακριά ενώ ηττήθηκε μόλις πριν από ένα μήνα και κάτι στις εσωκομματικές εκλογές.

Αν δεν υπήρχε ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν θα έμπαιναν ποτέ στην ευρωβουλή.

Την Πέμπτη ο Σ.Κασσελάκης θα είναι στην Αθήνα και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο.

Εκεί έχει άνετη πλειοψηφία, όμως, το αίτημα Ε.Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών είναι να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία όπου όταν ετέθη το Συνέδριο, υπήρξε μεγάλη μειοψηφία 20-18.

Η Ε.Αχτσιόγλου θέλει η ηγεσία να πάρει πίσω τις διαγραφές.

Θα πρέπει να συνέλθει το Πειθαρχικό Όργανο, η οποία ελέγχεται από τον Α.Κοτσακά που δεν είναι του περιβάλλοντος Κασσελάκη.

Η βαθύτερη επιδίωξη είναι να αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή για τις διαγραφές, όμως παράλληλα αποτελεί κίνδυνο διότι η Κ.Ε μπορεί να οδηγήσει σε έκτακτο συνέδριο και αμφισβήτηση του Σ.Κασσελάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως όλα δείχνουν οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Τώρα είναι η στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πραγματικό κόμμα με κυβερνητική προοπτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.