ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Σ.Κασσελάκης τραγουδά πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ το «Καλύτερα μόνος μου»!

Αντί να το ευαγγελίζεται η ΝΔ το κάνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς!

Ο Σ.Κασσελάκης τραγουδά πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ το «Καλύτερα μόνος μου»!

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Κασσελάκης, παίζει ένα μεγάλο πολιτικό «στοίχημα», με βάση το οποίο θεωρεί πως όσοι έφυγαν θα οδηγηθούν στην πολιτική ανυπαρξία ενώ όσοι έμειναν γύρω από τον ίδιο θα κάνουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα παράταξη.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθεί ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις εθνικές εκλογές θα μπορεί να έχει δείξει το πολιτικό του μήνυμα και κυρίως αν μπορεί να «καρπωθεί» την φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών της «φράξιας» Αχτσιόγλου, η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, αποτελεί το σημείο έναρξής της επιθετικής αντιπολίτευσης και μπαίνει οριστικό τέλος στη εσωστρέφεια.

Όσοι ήταν να φύγουν… έφυγαν.

«Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στη δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγηση του στην ΠΓ, δείχνοντας έτσι ότι ξεκινάει μία καινούργια μέρα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε πως η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες και «θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό όργανο με δυναμική».

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως η Πολιτική Γραμματεία θα έχει το ρόλο του πολιτικού κέντρου το οποίο είχε ανακοινώσει ότι θα συστήσει.

«Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό» αναφέρει το κείμενο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε ομόφωνα.

«Είναι όμως ένα γεγονός πρωτοφανές, αφού όσοι κι όσες επέλεξαν το δρόμο της αποχώρησης, δεν το έκαναν μέσα σε κάποια κομματική διαδικασία ή σε κάποιο όργανο του κόμματος. Ούτε και στήριξαν την απόφασή τους σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία. Αυτό που ο καθένας μπορεί να συμπεράνει, είναι ότι η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης» σημειώνεται ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η άρνησή τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, δηλαδή την επιλογή των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εξέλεξαν δημοκρατικά τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του κόμματος. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση, η οποία ξεκίνησε ήδη από την επαύριο των εκλογών» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.