Οι νέοι, η «αδιευκρίνιστη ψήφος» και οι δεξιοί ψηφοφόροι «ψαλιδίζουν» τις ελπίδες της ΝΔ ακόμα και για την πρωτιά

Όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι εναντίον του κυβερνώντος κόμματος

Οι νέοι, η «αδιευκρίνιστη ψήφος» και οι δεξιοί ψηφοφόροι «ψαλιδίζουν» τις ελπίδες της ΝΔ ακόμα και για την πρωτιά

Οι εκλογές πλησιάζουν αφού νομοτελειακά θα πραγματοποιηθούν έτσι και αλλιώς μέχρι το καλοκαίρι και στη ΝΔ ανησυχούν με την χαμηλή απήχηση που έχουν στους νέους ψηφοφόρους αλλά και με την λεγόμενη «αδιευκρίνιστη ψήφο» η οποία γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν «διευκρινιστεί» δεν θα είναι υπέρ τους.

Στη ΝΔ ξέρουν επίσης πως πολύ δύσκολα θα δουν την ψήφο και των δεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι τους έχουν «γυρίσει την πλάτη» αφού πρώτα η ηγεσία του κόμματος γύρισε την δική του σε αυτούς.

Αυτό σημαίνει πως η αυτοδυναμία είναι όνειρο «θερινής νυκτός» και πολύ πιθανό, όνειρο να αποτελεί ακόμα και η εκλογική πρωτιά στις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική.

Οι δημοσκοπήσεις, έχουν δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται πολύ στις νεαρές ηλικίες και ότι το χάσμα αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Η νεολαία είναι μία κατηγορία η οποία δεν ενδιαφέρεται για όρους όπως «Αριστερά», «Δεξιά», «Κέντρο».

Πρόκειται για έννοιες που δεν έχουν κανένα συναισθηματικό υπόβαθρο για αυτές καθώς είναι εντελώς «απολιτίκ».

Αν πάει να ψηφίσει – διότι υπάρχει ένα ποσοστό αποχής που φτάνει και το 50% – θα ψηφίσει με βάση το τι επιδοκιμάζει και τι αποδοκιμάζει.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι αποδοκιμάζουν συνολικά τη ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν και οι 17άρηδες.

Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι, ειδικά αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, άρα έζησαν ως μαθητές την πανδημία, δεν έχουν καλά αισθήματα για τη σημερινή κυβέρνηση καθώς το βασικό κριτήριο ενός εφήβου είναι πάντα ένα: Τι του περιορίζει την ελευθερία του και ιδιαίτερα στις μετακινήσεις του.

Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους απαγόρευσε να βγαίνουν έξω, να βλέπουν τους φίλους τους, να πηγαίνουν στα καφέ και τα μαγαζιά, να αθλούνται ενώ τούς επέβαλε ακόμα και ωράριο κυκλοφορίας.

Κι όλα αυτά όπου με βάση τα αποτελέσματα που παρήχθησαν έγιναν επί ματαίω.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε ότι αφορά τα θύματα κορωνοϊού στην Ευρώπη ανάλογα με τον πληθυσμό της!

Άρα για ποιο λόγο κλείστηκαν όλοι στα σπίτια τους, σκέφτονται οι νέοι.

Οι νέοι 17-24 είναι γύρω στο 1 εκατ. πολίτες και δεν είναι μικρό νούμερο αν σκεφτούμε ότι η ΝΔ το 2019 νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ με περίπου 500.000 ψήφους παραπάνω.

Ήδη δηλαδή η διαφορά αυτή μειώνεται επικίνδυνα αν δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως ή δεν έχει κιόλας ξεπεραστεί.

Στις δημοσκοπήσεις η δεξιά ψήφος είναι επίσης αρνητικά διακείμενη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αρκετοί ψηφοφόροι που δεν είναι υποστηρικτές Κασιδιάρη έχουν ξεσηκωθεί με την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση.

Πάρα πολλοί έχουν εξοργιστεί και από τον χειρισμό σε ότι αφορά τον θάνατο και την κηδεία ως «ιδιώτη συνταξιούχου» του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, την στιγμή μάλιστα που στην κηδεία του παρευρέθηκαν ολόκληρες βασιλικές οικογένειες από επτά εν ενεργεία βασιλευόμενες δημοκρατίες.

Την ίδια στιγμή τα δεξιά κόμματα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ, μπορούν να συγκεντρώσουν μαζί ένα ποσοστό άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων και να φτάσουν ακόμα και στο 15%.

Αυτό σημαίνει ότι με την κεντρώα έως και αριστερή πολλές φορές πολιτική της η σημερινή ΝΔ, έχει αφήσει ένα μεγάλο «κενό» σε έναν πολύ μεγάλο χώρο που μπορεί να είναι (και θα είναι) ρυθμιστής εξουσίας, ή βασικότερα θα ορίσει ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» μετά τις πρώτες εκλογές.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν δυσαρεστηθεί και με τα αποτελέσματα στο τομέα της ασφάλειας, της διαφθοράς στην Αστυνομία, όπως και στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτός από τους νέους και τους δεξιούς ψηφοφόρους, έχουν σχετική αδυναμία να δουν τι θα γίνει συνολικά με τους αναποφάσιστους που δεν έχουν καμία πολιτική τοποθέτηση ή ταυτότητα και ψηφίζουν με διαφορετικά κριτήτρια από τους «κομματικοποιημένους» ψηφοφόρους.

Οι αναποφάσιστοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 2 εκατ. πολιτών. Δεν θα ψηφίσουν όλοι αλλά, το μεγαλύτερο ποσοστό τους ειδικά τώρα που υπάρχει το σαφές πρόβλημα της ακρίβειας και των μικρών εισοδημάτων, σίγουρα δεν τείνει να σκεφτεί τη ΝΔ ως κυβερνητική επιλογή.

Στην πραγματικότητα ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να προκηρύξει εκλογές ούτε τον Μάρτιο ούτε τον Απρίλιο.

Αν είναι στο χέρι του θα το «τραβήξει» μέχρι και τις 13 Αυγούστου όπως του επιτρέπει το Σύνταγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν επιλέξει να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο θα είναι γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.