Πανηγυρίζει ο Γ.Οικονόμου για την συμφωνία μεταφοράς χιλιάδων Αιγυπτίων για… αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα

Ήδη η κυβέρνηση έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με Πακιστάν και Μπαγκλαντές!

Πανηγυρίζει ο Γ.Οικονόμου για την συμφωνία μεταφοράς χιλιάδων Αιγυπτίων για… αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα

Συμφωνία με την Αίγυπτο για την εποχική απασχόληση Aιγύτπιων εργατών γης στην Ελλάδα αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο για πρώτη φορά υπογράφτηκε Συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο που προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα εργατικού δυναμικού, 5000 εργάτες γης, από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, με σκοπό την εποχική απασχόληση στον γεωργικό τομέα» ανάρτησε στο Τwitter.

Σημειώνεται ότι παρόμοια απίστευτα πράγματα είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την τότε επίσκεψη του στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές και τα όσα συμφώνησε με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Τότε ο Ν.Μηταράκης είχε επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του pronews.gr, ότι δηλαδή συμφώνησε να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες από τις δύο ασιατικές χώρες, οι οποίοι θα πάρουν βίζα για 5 χρόνια και θα περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν!

Όπως είχε πει ο υπουργός θα έρθουν στη χώρα μας άντρες, χωρίς τις οικογένειες τους και ο σκοπός είναι αυτοί να εργαστούν στα χωράφια, αλλά και στον τουρισμό και στις κατασκευές.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας «θέλουμε λοιπόν πολλές χώρες, όχι μόνο γι’ αυτές που αναφέρατε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να στείλουν εποχικούς εργαζόμενους, χωρίς τις οικογένειες τους, οι οποίοι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, θα έρθουν μόνο εάν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένο εργοδότη».

Ο Νότης Μηταράκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του τονίζοντας ότι «νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες πενταετής άδεια αλλά για 9μηνη παραμονή ανά έτος. Αυτές οι άδειες δεν επιτρέπουν στην οικογένεια του να έρθει, δεν οδηγούν σε μόνιμη διαμονή, ούτε σε υπηκοότητα. Άρα αυτός θα έχει κάθε κίνητρο να επιτρέψει και νόμιμα να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την επόμενη χρονιά».

Όμως υπάρχει ένα ξεκάθαρο ερώτημα πάνω σε αυτά που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που δεν εργάζονται, αλλά και αρκετοί που βρίσκονται στις δομές αλλοδαπών. Αν όντως η Ελλάδα χρειάζεται εργατικά χέρια, γιατί δεν δίνει την ευκαιρία στους συγκεκριμένους αλλοδαπούς να εργαστούν;

Επίσης ποιος μας εγγυάται ότι οι αλλοδαποί αυτοί θα αποχωρήσουν και δεν θα παντρευτούν ας πούμε κάποια Ελληνίδα οπότε θα έχουμε μία κανονική αντικατάσταση του εγχώριου πληθυσμού;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.