ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Aτακτη υποχώρηση Φ.Γεννηματά από την «ψήφο κατά συνείδηση»: «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον υπερψηφίσει τις Πρέσπες»

Aτακτη υποχώρηση Φ.Γεννηματά από την «ψήφο κατά συνείδηση»: «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον υπερψηφίσει τις Πρέσπες»

Ατακτη υποχώρηση από την Φ.Γεννηματά η οποία ενώ χτες δήλωνε «ψήφος κατά συνείδηση για την συμφωνία των Πρεσπών», οι αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση της (τόσο στα στελέχη της, όσο και σε επίπεδο πολιτών) έφεραν σήμερα ανάκληση της θέσης της δηλώνοντας ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία για τη Συμφωνία των Πρεσπών» τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν συνέπειες».

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς έλαβε την χθεσινή θέση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και εμφανίστηκε «διαλλακτική» και αντί να «περιχαρακώσει» τον πολιτικό της χώρο με μία σκληρή εμφάνιση και αντιπαράθεση απέναντι στον Α.Τσίπρα, εμφάνισε τα… συνειδησιακά προβλήματα της ΚΟ δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φώς» σε όποιον βουλευτή της έκανε deal «κάτω από το τραπέζι», ενώ ταυτόχρονα άφησε και υπόνοιες στους πολίτες ότι πιθανόν και η ίδια να εχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον Α.Τσίπρα.

Και αίφνης, σήμερα…. τα πήρε πίσω όλα! Επαψε να αναγνωρίζει στους βουλευτές της την ύπαρξη… συνείδησης και έθεσε θέμα «κομματικής πειθαρχίας»!

Μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Και είπε επί λέξει: «Τα μηνύματά μου είναι πολύ καθαρά, το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εχω μεγάλη ευθύνη να διατηρήσω τη συνοχή του προοδευτικού χώρου» τόνισε και πρόσθεσε:

«Να είστε σίγουρος ότι η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία».

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον δεν πειθαρχήσει, όπως ο Θαν. Θεοχαρόπουλος και ο Δημ. Κρεμαστινός, απάντησε:

«Ολοι κρινόμαστε, όλοι αξιολογούμαστε όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε με έμφαση:

«Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο κόμμα, ακούστηκαν. Οταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη. Εγώ, πάντως, θα το διαφυλάξω. Ολοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν».

Μάλιστα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να παρατηρήσει πως «η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, είναι πράξη» και πρόσθεσε:

«Προφανώς υπάρχουν συνέπειες, όλοι κρινόμαστε.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο»

Τί είπε χτες η Φ.Γεννηματά

“Εγώ δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία”. Αυτή ήταν η ακριβής φράση με την οποία η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ξεκαθάρισε χτες τις προθέσεις της για την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών. 24 ώρες μετά τα πάντα όμως άλλαξαν.

Η διευκρίνιση της κ. Γεννηματά ότι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δόθηκε σε συνομιλία της με δημοσιογράφους στη Βουλή, στο περιθώριο της χτεσινής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πάντως, σε σύντομη συνομιλία της με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή, χαρακτήρισε «τρελά όσα λέγονται κι ακούγονται» πως βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής πρόκειται να την ψηφίσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Γεννηματά όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει πρόβλημα από τυχόν διαφοροποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου απάντησε: «Καθίστε να δούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.