ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Z.Κωνσταντοπούλου για Σ.Κασσελάκη: «Δείχνει τις βέρες του και μοιράζει αυτάρεσκα διαδικτυακές διαγραφές»

«Αριστερά σημαίνει οι άνθρωποι πάνω απ’ τα κέρδη»

Z.Κωνσταντοπούλου για Σ.Κασσελάκη: «Δείχνει τις βέρες του και μοιράζει αυτάρεσκα διαδικτυακές διαγραφές»

Κείμενο παρέμβαση για τον χώρο της Αριστεράς με αφορμή το «εκρηκτικό» κλίμα που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρει αρχικά στο κείμενό της πως «Αριστερά σημαίνει ανιδιοτελής αγώνας και κόπος και μόχθος για να καλυτερεύσει η ζωή των ανθρώπων και πρώτα απ’ όλα εκείνων που δεν μπορούν, που δυσκολεύονται να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, που δεν έχουν φωνή».

Στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει αιχμές για την νέα ηγεσία του κόμματος μιλώντας για «γυμνό βασιλιά» που «δείχνει τις βέρες του και μοιράζει αυτάρεσκα διαδικτυακές διαγραφές υπό τις επευφημίες της αυλής του, περιφρονώντας εξίσου αυτάρεσκα τα τελευταία προσχήματα».

Αναλυτικά, η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:

Για την Αριστερά

Τι σημαίνει Αριστερά; Τι σημαίνει να είναι κανείς Αριστερός;

Σημαίνει πολλά. Που δεν έχουν να κάνουν με τον εαυτό σου, αλλά με τους άλλους και πρώτα απ’ όλα με τους πιο αδύναμους.

Αριστερά σημαίνει ανιδιοτελής αγώνας και κόπος και μόχθος για να καλυτερεύσει η ζωή των ανθρώπων και πρώτα απ’ όλα εκείνων που δεν μπορούν, που δυσκολεύονται να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, που δεν έχουν φωνή.

Αριστερά σημαίνει παλεύω για την δημοκρατία, για την ισότητα, για Δικαιοσύνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος και κανένα παιδί που στερείται τα βασικά βιοτικά αγαθά.

Αριστερά σημαίνει οι άνθρωποι πάνω απ’ τα κέρδη.

Αριστερά σημαίνει Ειρήνη κι όχι πόλεμος και ράλυ εξοπλισμών.

Αριστερά σημαίνει παλεύω κατά του ρατσισμού, του απαρτχάιντ, του σεξισμού, των πάσης φύσεως διακρίσεων και αποκλεισμών.

Αριστερά σημαίνει υπερασπίζομαι τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και αναγνωρίζω όλους τους ανθρώπους ως ίσους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνότητας, εθνικότητας, καταγωγής, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας ή ασθένειας.

Αριστερά σημαίνει συνέπεια λόγων και έργων, με βάση αρχές, αξίες, ιδανικά και έναν κώδικα ηθικής που δεν επιτρέπει να πλουτίζεις ή να ωφελείσαι σε βάρος κάποιου που βλάπτεται ή αδικείται.

Αριστερά σημαίνει προσφορά. Αυταπάρνηση. Αλτρουισμός.

Αριστερά σημαίνει υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των δημόσιων αγαθών. Των συλλογικών κατακτήσεων των ανθρώπων. Του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στην αξιοπρέπεια και της εγγύησης συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους. Σημαίνει υπεράσπιση του δικαιώματος στην πρώτη κατοικία και στην οικογενειακή ή προσωπική εστία. Του δικαιώματος στο νερό και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Στην πρόσβαση στους δημόσιους χώρους και στην ελεύθερη μετακίνηση.

Σημαίνει υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην κοινωνική μέριμνα, ως θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων που δεν επιτρέπεται να περιστέλλονται με κανένα πρόσχημα.

Αριστερά σημαίνει υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας των εργαζομένων έναντι κάθε αυθαιρεσίας, εργοδοτικής ή κρατικής.

Αριστερά σημαίνει αμφισβήτηση, διεκδίκηση, συλλογικότητα, δημιουργία.

Αριστερά σημαίνει Αντίσταση.

Σημαίνει υπεράσπιση των εθνικών δικαίων ενός λαού και μιας χώρας και απόκρουση κάθε κατακτητή και κάθε επιτηρητή, που επιδιώκει να επιβληθεί υποκαθιστώντας τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού.

Αριστερά σημαίνει αγώνας για την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία.

Αριστερά σημαίνει υποστήριξη της Δημόσιας Παιδείας, της Υγείας και του δικαιώματος πρόσβασης όλων των ανθρώπων στις κοινωνικές υπηρεσίες και δημόσιες δομές.

Αριστερά σημαίνει αναζήτηση, ελευθερία λόγου, σκέψης και συνείδησης, σεβασμός στο διαφορετικό.

Αριστερά σημαίνει αγώνας για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των επόμενων γενεών.

Αριστερά σημαίνει μάχη κατά της φτώχειας, της πείνας, μάχη για αξιοβίωτη ζωή για όλους.

Αριστερά σημαίνει δράση και πράξη για τον άνθρωπο και για την κοινωνία.

Για την Ελευθερία.

Αριστερά σημαίνει αυτοθυσία.

Η Αριστερά λοιδορήθηκε και τσαλαπατήθηκε στη συνείδηση των πολλών, από εκείνους που δήλωναν αριστεροί από θέσεις εξουσίας κι έκαναν θύματά τους τους πολίτες που πίστεψαν και ήλπισαν.

Η Αριστερά διασύρθηκε και ακυρώθηκε τόσο, που δεν είχε πια νόημα να μιλάς για Αριστερά, αφού για Αριστερά μιλούσαν κι εκείνοι που την ακύρωναν. Εκείνοι που αδιαφόρησαν για την κοινωνία και την εγκατέλειψαν στα όρια της ύπαρξης.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη απάτη, το πιο σημαντικό ήταν να ορθοποδήσει η κοινωνία. Να σταθεί στα πόδια της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Όχι να βαφτιστεί με το ζόρι αριστερή, την ώρα που ήταν πια δυσδιάκριτο τι στ’ αλήθεια είναι αριστερό.

Η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και του ανθρωπισμού, χωρίς να προσπαθεί να επιβάλει την Αριστερή ταυτότητα στον κόσμο.

Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά.

Με αυτό το σύνθημα καλέσαμε την κοινωνία να πιστέψει ξανά στις δυνάμεις της.

Μα πώς συνδυάζεται αυτό, με την δική σας αριστερή καταβολή και πορεία, με ρωτούσαν.

Κι απαντούσα πάντα: εγώ δεν έκρυψα ποτέ την αριστερή ταυτότητά μου και η Πλεύση Ελευθερίας δεν έκρυψε ποτέ τις Αρχές της, που είναι άλλωστε διατυπωμένες στην ιδρυτική διακήρυξή της.

Όμως προέχει να σηκώσουμε και να ενώσουμε την κοινωνία από το να της βάλουμε ταμπέλες.

Σήμερα πιστεύω ότι η Πλεύση Ελευθερίας και η δική μου, δύσκολη και πολλές φορές οδυνηρή διαδρομή είναι ορατό ότι δικαιώνεται.

Προτίμησα το δρόμο της αλήθειας και της πίστης στις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς και αψήφησα τα προνόμια, την εξουσία, τη χλιδή και τις καρέκλες.

Σήμερα που πια οι άνθρωποι που πίστεψαν και ήλπισαν και αγωνίστηκαν στο όνομα της Αριστεράς αρκεί να κοιτάξουν πού κατέληξαν όσοι είχαν πάντοτε μια δικαιολογία κι ένα άλλοθι για κάθε παραβίαση των αδιαπραγμάτευτων αρχών της Αριστεράς,

Σήμερα που πια εξαντλήθηκαν οι δικαιολογίες και τα άλλοθι κι ο βασιλιάς είναι εντελώς γυμνός, δείχνει τις βέρες του και μοιράζει αυτάρεσκα διαδικτυακές διαγραφές υπό τις επευφημίες της αυλής του, περιφρονώντας εξίσου αυτάρεσκα τα τελευταία προσχήματα

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι έχουν επιλογή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι ότι κάποιοι, που δεν σταματήσαμε ποτέ να παλεύουμε για τους πολλούς και να λέμε την αλήθεια, είμαστε εκεί, είμαστε όρθιοι και είμαστε η φωνή τους, στην κοινωνία και στη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.