ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς η παρουσία Σ.Κασσελάκη «άναψε τα αίματα» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βαρίδης», ο «Φαμελλάκης» και οι άλλοι χαρακτηρισμοί

«Γαλάζια» στελέχη ειρωνεύτηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε στη Βουλή με την Κουμουνδούρου να απαντά

Πώς η παρουσία Σ.Κασσελάκη «άναψε τα αίματα» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βαρίδης», ο «Φαμελλάκης» και οι άλλοι χαρακτηρισμοί

Την πρώτη του παρουσία στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε την Τρίτη (3/10) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ωστόσο κάθισε στα έδρανα των επίσημων προσκεκλημένων, καθώς δεν είναι βουλευτής. 

Αυτό έφερε και τα πρώτα υποτιμητικά σχόλια από πλευράς Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη να τον χαρακτηρίζει ως «Φαμελλάκη». Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω η πρώτη παρουσία του κ. Φαμελλάκη στη Βουλή με την ιδιότητα του ακροατή να μην ήταν απογοητευτική» είπε ειρωνικά ο υπουργός Επικρατείας για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι χαρακτηρισμοί του Μάκη Βορίδη έφεραν την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος σχολίασε ότι «αφού του αρέσουν τόσο τα λογοπαίγνια, ας του πει κάποιος ότι με όρους δημοκρατίας και κράτους δικαίου θα έπρεπε να λέγεται “Βαρίδης”». 

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης χρησιμοποίησε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον Σ.Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «χειροκροτητή». «Πρώτη φορά βλέπουμε πρόεδρο – χειροκροτητή» είπε ο Θάνος Πλεύρης εκτός μικροφώνου.

Ούτε αυτές οι δηλώσεις έμειναν αναπάντητες από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Σία Αναγνωστοπούλου να υποστηρίζει ότι «ακούσαμε πριν από λίγα λεπτά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να μιλάει με κυνισμό, με αλαζονεία, με έπαρση, για όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα και χλευαστικά για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που φαίνεται συνέχεια, όταν μιλάνε τα στελέχη της ΝΔ, είναι αυτή η αλαζονεία. Και ποιος μίλησε έτσι; Ο πολιτικός ο οποίος, ως υπουργός στην προηγούμενη διακυβέρνηση, χρεώνεται με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία, σε όλη την Ευρώπη, στη χώρα μας. Ας είμαστε προσεκτικοί. Ξέρουμε από πού προέρχεται ο κ. Πλεύρης όπως ξέρουμε από πού προέρχεται ο κ. Βορίδης. Από ακροδεξιό σώμα είναι και προσπαθούν εδώ να κουνήσουν το δάχτυλο, για δημοκρατικότητα».

Όσον αφορά τον ίδιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη; Έκανε σκληρές δηλώσεις για τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα έγγραψε στα social media:

«2/9/2020. Η ημέρα που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, λαμβάνει επίσημη μελέτη για σοβαρά προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, τα οποία “χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης”». «Τι έκανε ο -επάγγελμα Καραμανλής- υπουργός;» διερωτάται στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης για να απαντήσει: «Ό,τι και στα Τέμπη: Τίποτα!».

Η ανάρτηση του Σ.Κασσελάκη προκάλεσε την αντίδραση του Κ.Καραμανλή ο οποίος  χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «άξιο συνεχιστή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα», ο οποίος είναι «είτε άπειρος, είτε πρόθυμος διακινητής fake news, ή το πιο πιθανό και τα δύο».

Στην αναφορά του κ. Κασσελάκη, πως ο κ. Καραμανλής είχε λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2020 επίσημη μελέτη για σοβαρά προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα χωρίς να κάνει κατι, ο βουλευτής της κυβέρνησης είπε πως «η μοναδική συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών ήταν η τεχνική έκθεση συμβούλου που ζήτησε τον Ιούλιο του 2019 και αφορούσε τις κερκίδες. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε να παραδίδεται τμηματικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2020 και ο πλήρης φάκελος διαβιβάστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το ΟΑΚΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στάθηκε, επίσης, και στο δυστύχημα των Τεμπών, για το οποίο τον κατηγόρησε επίσης ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας «τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι. Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.