Εξελίξεις στα δεξιά της ΝΔ: Η.Κασιδιάρης και Σ.Χίος μαζί στις εκλογές; – Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Την ώρα που η ΝΔ βρίσκεται υπό διαρκή πτώση τα κόμματα που βρίσκονται εκ των δεξιών της έχουν ευκαιρία να αυξήσουν τα ποσοστά τους

Εξελίξεις στα δεξιά της ΝΔ: Η.Κασιδιάρης και Σ.Χίος μαζί στις εκλογές; – Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπάρχουν σενάρια που θέλουν τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Στέφανο Χίο να συζητούν την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακελειό» οι δυο τους βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται «ύστερα από δημόσια διαβούλευση».

Να θυμίσουμε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης εδώ και λίγο καιρό έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και έχει δημιουργήσει δικό του κόμμα, τους Έλληνες για την Πατρίδα.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη Βουλή, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή έχει επί της ουσίας μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Συγκεκριμένα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές ως αρχηγός κόμματος, παρόλα αυτά έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος ως απλός βουλευτής, ενώ φυσικά διατηρεί και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Πώς αλλάζει το πολιτικό προσκήνιο

Στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενο να υπάρξει μια κινητικότητα, καθώς το κυβερνών κόμμα χάνει διαρκώς ψήφους και κυρίως έχει χάσει ένα μεγάλο όγκο ψηφοφόρων που ανήκουν στην δεξιά.

Αναφερόμαστε σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 15% και ουσιαστικά πρόκειται για τους ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές χάρισαν την αυτοδυναμία στη ΝΔ. Όμως οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν νιώσει προδομένοι από μια σειρά από ζητήματα (πχ. η Συμφωνία των Πρεσπών), ενώ τα όσα βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με τον Covid-19 φαίνεται ότι τους οδήγησαν οριστικά εκτός ΝΔ.

Το μεγάλο ερώτημα εδώ και καιρό ήταν τι θα ψηφίσουν οι συγκεκριμένοι πολίτες, καθώς δεν υπήρχε κάποιο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ (πλην της Ελληνικής Λύσης που έχει αυξήσει τα ποσοστά της) που να έδειχνε ότι έχει τη δυναμική να συγκεντρώσει ένα σοβαρό ποσοστό και να παίξει ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η σύμπραξη Χίου-Κασιδιάρη, τότε δεν είναι διόλου απίθανο αυτό το κόμμα (πιθανότητα θα κρατήσει το όνομα Έλληνες για την Πατρίδα) να μπορέσει να συγκεντρώσει ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό το οποίο θα του επιτρέψει την εύκολη είσοδο στη Βουλή, αλλά και τη δυνατότητα να έχει αρκετούς βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.