ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Σκληρή» τοποθέτηση Κ.Μητσοτάκη: Εάν η Τουρκία αρχίσει επιθετικές ενέργειες θα απαντήσουμε με… δέσμη πιθανών μέτρων

«Σκληρή» τοποθέτηση Κ.Μητσοτάκη: Εάν η Τουρκία αρχίσει επιθετικές ενέργειες  θα απαντήσουμε με… δέσμη πιθανών μέτρων

Εάν η Τουρκία αρχίσει επιθετικές ενέργειες η Ελλάδα θα απατήσει με… δέσμη μέτρων. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων που ακολουθήσαμε, τείνοντας χέρι φιλίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση», προσέθεσε, ενώ υπογράμμισε πως η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και στον ενεργειακό χάρτη.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ελληνογαλλική στρατηγική συνεργασία, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα «έχει σημασία ότι αποφασίσαμε να αγοράσουμε ευρωπαϊκά όπλα, σε αυτή την περίπτωση φρεγάτες, αντί να κοιτάξουμε πέρα από τον Ατλαντικό για σημαντικές αμυντικές προμήθειες».

Ενεργειακά: Λέξη για East Med

«Η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πολύ πιο σημαντική και από την άποψη της διερεύνησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο με τη μορφή κυρίως του LNG που θα μπορούσε να εξαχθεί από την Αίγυπτο. Ωστόσο, προωθούμε επίσης ενεργά τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας με την Αφρική, στην περίπτωσή μας με την Αίγυπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, προωθούμε επίσης ενεργά τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας με την Αφρική, στην περίπτωσή μας με την Αίγυπτο, κάτι που πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλουμε να εισάγουμε πραγματικά φθηνή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.