Σε τριπλές εκλογές παίζει το «τελευταίο χαρτί» του ο Κ.Μητσοτάκης για να παραμείνει πρωθυπουργός -Ποιοι τον «τελειώνουν»

Το σχέδιο της συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής «κολλάει»... στον Κ.Μητσοτάκη

Σε τριπλές εκλογές παίζει το «τελευταίο χαρτί» του ο Κ.Μητσοτάκης για να παραμείνει πρωθυπουργός -Ποιοι τον «τελειώνουν»

Σε έναν δικό του κόσμο ζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ επί προεδρίας του και ακόμα ελπίζει πως θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα.

Εδώ και μήνες το Βερολίνο έχει στείλει το μήνυμα για συγκυβέρνηση των τριών (τουλάχιστον) μεγάλων κομμάτων με έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής να αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας, ώστε να μπορέσει να διευκολυνθεί και η συμφωνία. Τα ονόματα που ακούστηκαν αρκετά, με αυτό του Μαργαρίτη Σχοινά να κερδίζει τους περισσότερους πόντους.

Παρόλα αυτά αυτό το σχέδιο δεν έχει προχωρήσει ακόμη λόγω του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο στενός του κύκλος (πολύ στενός, καθώς δεν περιλαμβάνει κανέναν υπουργό) έχουν αποφασίσει να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και όταν λέμε τα πάντα… εννοούμε τα πάντα! Ήδη υπάρχουν σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να αλλάζει εκ νέου τον εκλογικό νόμο ώστε να πάρει περισσότερες έδρες μπόνους το πρώτο κόμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παραδώσει την πρωθυπουργία. Δεν πρόκειται να δεχτεί καμιά λύση συγκυβέρνησης ή κυβερνητικής συνεργασίας, που δεν θα περιλαμβάνει τον ίδιο ως πρωθυπουργό.

Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ακόμα και στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών με την ενισχυμένη αναλογική των 40 εδρών, η ΝΔ θα είναι πάλι αναγκασμένη να κάνει σοβαρές υποχωρήσεις, καθώς δεν πρόκειται να κατακτήσει την αυτοδυναμία, ενώ δεν θα βγαίνει ούτε ο συνδυασμός ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Έτσι η ΝΔ είτε θα πρέπει να δεχθεί τα «θέλω» του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιθανή συγκυβέρνηση (ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να είναι πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης) ή θα πρέπει να βρει μια άλλη λύση.

Όπως φαίνεται στο Μαξίμου επικράτησε η άποψη διενέργειας τριπλών εκλογών, όπως ακριβώς έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εωσότου έγινε πρωθυπουργός.

Αυτό είναι και το τελευταίο «χαρτί» που θα παίξει ο Κ.Μητσοτάκης για να παραμείνει στην προεδρία της χώρας, αλλά και του ιδίου του κόμματος, καθώς εάν τελικά δεν του βγει οι φατρίες που υπάρχουν μέσα στο κυβερνών κόμμα είναι αποφασισμένες να τον «τελειώσουν» την επόμενη μέρα και τελικά να ικανοποιηθεί και το αίτημα του Βερολίνου για μια συγκυβέρνηση των τριών.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι οι πολίτες μπροστά στο φάντασμα της ακυβερνησίας, εντέλει ο ελληνικός λαός θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη άλλη μία τετραετία. Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να συγκρουστούν με συμφέροντα που στο παρελθόν είχαν στηρίξει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντας τους ότι «θέλουν πρωθυπουργό διορισμένο, της δικής τους αρεσκείας», προκειμένου να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούν τις εμμονές του Κ.Μητσοτάκη, σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση στη χώρα. Θέλουν να υπάρχει μια κυβέρνηση, την οποία θα αποδέχονται όλα τα κόμματα, ώστε να μπορούν και αυτοί να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πράγματα για τον Κ.Μητσοτάκη είναι πλέον απλά: Η εμμονή του να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας είναι αρκετά πιθανό να του κοστίσει και την πολιτική του καριέρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.