«Μπάχαλο» στην προανακριτική για τη Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση μετά το «αντάρτικο» των Πολάκη-Τζανακόπουλου

«Μπάχαλο» στην προανακριτική για τη Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση μετά το «αντάρτικο» των Πολάκη-Τζανακόπουλου

Μετά τις απειλές του Παύλου Πολάκη και Δημητρη Τζανακόπουλου ότι θα μπουν με τη βία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής ζήτησε την αντικατάστασή τους.

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό των βουλευτών που θα αντικαταστήσουν Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην επιτροπή της προανακριτικής για τη Novartis, απέστειλε ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής, I. Μπούγας, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει, με επιστολή του, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ορίσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο στις εργασίες της Επιτροπής.

Καθώς, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται τρεις ημέρες προκειμένου να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε ως αντικείμενο την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή θα μετακινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εγγράφως ποιους βουλευτές ορίζει να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(upd) Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην επιστολή και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και πως η απόφαση της Επιτροπής να τους εξαιρέσει είναι παράνομη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.