ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το μενού που ετοίμασαν στη Σαγκάη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυτό είναι το μενού που ετοίμασαν στη Σαγκάη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Σαγκάη για να παρακολουθήσει τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον Λι Κιάνγκ.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης παρατέθηκε και γεύμα προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και όλης της ελληνικής αποστολής.

Όσον αφορά το μενού, τα θαλασσινά ήταν σε πρώτο πλάνο – χαβιάρι, γαρίδες, σφυρίδα- χωρίς όμως να λείπει και το κρέας, όπως και ορισμένα κλασικά πιάτα της κινεζικής κουζίνας.

Συγκεκριμένα το μενού περιείχε: Χαβιάρι με θαλασσινά, Οξύρρυγχο με βολβούς κρίνου, Γαρίδες σοταρισμένες με τσάι Λονγκ Τσινγκ, Μοσχάρι Wagyu ελαφρά ψημένο με βασιλικό καβούρι, Σφυρίδα με χόρτα σε σάλτσα στρειδιού, Dumplings με γέμιση λαχανικών και γλυκοπατάτες.

Για επιδόρπιο τους πρόσφεραν Peach gum dessert soup, παραδοσιακό γλυκό της Κίνας με ροδάκινο, αλλά και Φρούτα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υποδοχή των Κινέζων προς τον πρωθυπουργό ήταν θερμότατη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα είναι ο καλός μας φίλος στην Ευρώπη, έχουμε καλές διμερείς σχέσεις. Και οι δυο χώρες μας έχουν λαμπρό πολιτισμό και μακρόχρονη ιστορία» είπε ο κ. Λι Κιάνγκ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Αριστοτέλη και στον Πλάτωνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.