Κ.Βελόπουλος: «Αν οι Τούρκοι θέλουν πόλεμο να προετοιμαστούμε για πόλεμο»

Κ.Βελόπουλος: «Αν οι Τούρκοι θέλουν πόλεμο να προετοιμαστούμε για πόλεμο»

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε «έξω από τα δόντια» και είπε πως αν οι Τούρκοι επιθυμούν πόλεμο τότε η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί κι αυτή και να μην κρύβεται.

«Η Ελληνική Λύση δεν υπερψήφισε τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Νέες Πρέσπες δεν μπορούμε να το δεχτούμε» είπε.

«Ένα παράνομο μνημόνιο, όπως το τουρκολιβυκό δεν το διεμβολίζεις, το ακυρώνεις. Στροφάδες και Διαπόντια Νησιά δεν συμπεριλαμβάνονται στις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία», τόνισε στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας ότι η ανακήρυξη της συμφωνίας για ΑΟΖ είναι «μονομερές δικαίωμα».

«Επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια μόνο στο Ιόνιο ενώ δεν μπορούμε από το Ταίναρο και κάτω γιατί φοβόμαστε τον πόλεμο με την Τουρκία», ανέφερε και σχολίασε ότι «με μερικές ανακηρύξεις η ΝΔ κυβερνά μερικώς».

«Αφήσαμε έξω το Καστελόριζο, την Κρήτη, τη Ρόδο και δώσαμε το 75% των κοιτασμάτων στους Αιγυπτίους» πρόσθεσε.

Ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «θέλουμε ειρήνη αλλά ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος για όλα».

Έκανε λόγο για τρόικα εσωτερικού η οποία είναι φοβική και τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν η Τουρκία θέλει πόλεμο, εσύ δεν κάνεις χαρτοπόλεμο με NAVTEX και αντι- NAVTEX […] Αν θέλει πόλεμο προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Αυτό που θα πονέσει την Τουρκία είναι τα οικονομικά αντίμετρα. Για να γίνεις πειστικός στη Γερμανία και τις άλλες χώρες πρέπει εσύ πρώτα να επιβάλεις κυρώσεις κατά της Τουρκίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.