Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη λόγω μάσκας και του κυβερνητικού αυταρχισμού

Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη λόγω μάσκας και του κυβερνητικού αυταρχισμού

Μέχρι πότε η κυβέρνηση θα τρομοκρατεί τους πολίτες και θα τους αναγκάζει να βάζουν στα παιδιά τους μάσκες παρά την θέλησή τους; Γιατί οι περισσότεροι που το κάνουν, το κάνουν γιατί φοβούνται ότι τα παιδιά τους θα αποβληθούν από τα σχολεία και θα χάσουν την χρονιά.

Κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει για χιλιάδες παιδιά καθώς είναι χιλιάδες οι γονείς που αντιδρούν στο να τοποθετηθεί επί μονίμου βάσεως μάσκα στις αναπνευστικές οδούς των παιδιών τους.

Στο 55ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας 4 παιδιά έμειναν εκτός, καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν τα παιδιά να φορέσουν μάσκα. Είπαν, μάλιστα ότι θα συνεχίσουν αυτή την τακτική, καθημερινά, διότι δεν πιστεύουν όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Επίσης, ένας πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, είπε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ότι «αν χρειαστεί το παιδί μου δεν θα παρακολουθήσει μαθήματα για έναν χρόνο».

Και στην Κρήτη, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο εξαιτίας του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Κάποιοι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά έχουν αναπνευστικά προβλήματα και γι’ αυτό δε μπορούν να φορούν μάσκα.

Άλλοι, αρνούνται εντελώς να τα στείλουν σχολείο λέγοντας ότι δεν θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για όσο χρειαστεί.

Στο Κορδελιό μια μαθήτρια, σύμφωνα με το GR Times, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και έφυγε από το σχολείο, παρόλο που ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες.

Παράλληλα, στο ίδιο σχολείο μια άλλη μητέρα μάλωσε το γιό της επειδή δέχτηκε να φορέσει μάσκα.

Η μητέρα, όπως αναφέρει το GR Times, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Στην Άρτα, πάλι, ένας εκπαιδευτικός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην αίθουσα, σύμφωνα με καταγγελία του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης του νομού, και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.