ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέγαρο Μαξίμου: Ο Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει την ανάγνωση του “COVID-19 – The Great Reset”

Μέγαρο Μαξίμου: Ο  Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει την ανάγνωση του “COVID-19 – The Great Reset”

Μάλλον δεν έχει τελειώσει ακόμη το βιβλίο «Η μεγάλη επαναφορά» ή «επανεκκίνηση» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού φροντίζει πάντα να μας κρατά ενήμερους για τις επιλογές του στα βιβλία μέσω φωτογραφιών.

Έτσι στην τελευταία του φωτογράφιση στο γραφείο του, μας ενημερώνει ότι συνεχίζει να διαβάζει το βιβλίο των Klaus Schwab και Thierry Malleret «COVID-19: The Great Reset», αλλά υπάρχουν και νέες προσθήκες:

«Το ελληνικό όνειρο» του Στάθη Καλύβα σε μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακίδη.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιγραφή του βιβλίου:

«Για μένα, λοιπόν, και θα σημειώσω πως δεν περίμενα την πανδημία για να το πω, η σημασία της τεχνολογικής επανάστασης για την Ελλάδα έγκειται πρωταρχικά σε ένα σημείο, το εξής: στην αποσύνδεση εργασίας και τόπου διαμονής. Δεν χρειάζεται να κατοικείς στη χώρα που δουλεύεις. Αυτό θεωρώ πως θα αλλάξει όλα τα δεδομένα για τη χώρα μας και αυτό γιατί δεν έχουμε ίσως αντιληφθεί πόσο ελκυστική χώρα είναι η Ελλάδα ως τόπος κατοικίας.»

Ένα ακόμη βιβλίο που ο πρωθυπουργός μας ενημερώνει ότι διαβάζει είναι το “Working” του Αμερικανού δημοσιογράφου Robert A. Caro ο οποίος περιγράφει πως ήταν οι συναντήσεις του με τον Robert Moses (Αμερικανός πολιτικός που διαμόρφωσε το σύγχρονο πρόσωπο των αμερικανικών πόλεων) και τον Λύντον Τζόνσον πρώην Αμερικανού προέδρου.

Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή συνάντησή του με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ στο Μέγαρο Μαξίμου επ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Είναι χαρά μου αυτή την τόσο συμβολική και ξεχωριστή ημέρα να υποδέχομαι τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην πατρίδα μας», είπε ο πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τον κ. Ελισάφ. «Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε. Είναι ύψιστη τιμή για εμένα και την πόλη και την κοινότητα με όλο αυτό το έργο», απάντησε ο δήμαρχος Ιωαννιτών.

Κατά τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι οι οποίοι καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους επέζησαν της θηριωδίας των ναζί, ανάμεσά τους και η 97χρονη σήμερα θεία του, Χρυσούλα Ελιασά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψή του τον περασμένο Ιούνιο στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις πλάκες των Δίκαιων των Εθνών βρίσκεται χαραγμένο και το όνομα της Ευαγγελίας Γεωργιάδου, αδελφής της γιαγιάς του πρωθυπουργού, η οποία συγκαταλέγεται στους δεκάδες Έλληνες που με πράξεις μεγάλης γενναιότητας διέσωσαν Εβραίους.

Άλλωστε, η Ελλάδα από το 2005 αποτελεί πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και έχει αναλάβει, με τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης, να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Εφέτος, μάλιστα, η χώρα μας αναλαμβάνει για πρώτη φορά την Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.