Ανοίκεια επίθεση στο pronews.gr από την τέως βουλευτή ΝΔ Ν.Τζαβέλα για το «χώρα transit» του Μ.Σχοινά – Πονάει η αλήθεια

Ανοίκεια επίθεση στο pronews.gr από την τέως βουλευτή ΝΔ Ν.Τζαβέλα για το «χώρα transit» του Μ.Σχοινά – Πονάει η αλήθεια

(Ανανέωση 17:37) Η κ. Ν.Τζαβέλα απάντησε στο άρθρο του pronews.gr με το παρακάτω tweet:

«Αγαπητό μας @pronewsgr Η μακροσκελής απάντηση σας είναι κατανοητή. Η παρέμβαση μου προέρχεται από την επιθυμία μου για ακρίβεια σε αυτά που μεταδίδει το δημοφιλές @pronewsgr. Τυπικά λοιπόν κ επίσημα η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χώρα τράνζιτ. Καλή συνέχεια».

Στη συνέχεια και το Pronews.gr απάντησε στην κ.Τζαβέλα:

«Δεκτή η εξήγηση της κ. Ν.Τζαβέλα. Αλλά το θέμα είναι πολύ ευρύτερο όπως απέδειξε και η πρόσφατη πρόταση του Βερολίνου. Για μας το θέμα δεν είναι προσωπικό, αφού η κ.Τζαβέλα έχει αποδείξει την αξία της σε όλη τη διαδρομή της σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα».

https://twitter.com/tzavelaniki/status/1398647418892259333?s=20

https://twitter.com/tzavelaniki/status/1398652307898834945?s=20


Απάντηση και μάλιστα με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο αφού έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» έδωσε η πρώην βουλευτής ΝΔ, πρώην ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ και πρώην στέλεχος του ομίλου Κόκκαλη, Νίκη Τζαβέλα στο δημοσίευμα του pronews.gr αναφορικά με το αν η Ελλάδα αποτελεί χώρα transit ή όχι για τους παράνομους μετανάστες, δηλαδή αν αυτοί έρχονται με σκοπό να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή απλά περνούν από την Ελλάδα έχοντας προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ.

Εμείς στο δημοσίευμά μας υποστηρίξαμε ότι ο Έλληνας επίτροπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς εννοούσε και την Ελλάδα ως «χώρα transit». H κα. Τζαβέλλα υποστήριξε σε tweet της ότι θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για «παραπληροφόρησή» επειδή υποστηρίξαμε ότι ο Ν. Σχοινάς αναφέρεται (και) στην Ελλάδα.

https://twitter.com/tzavelaniki/status/1398594543201697792?s=20

Μάλιστα το συγκεκριμένο tweet αναπαράχθηκε και από τον λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από τον κ.Σχοινά, ο οποίος βρήκε σύμμαχο την πρώην συνάδελφό του στην Ευρωβουλή (όχι στον όμιλο Κόκκαλη) Ν.Τζαβέλλα.

Καταρχήν να σημειώσουμε το εξής, ότι η Ελλάδα είναι χώρα transit δεν το είπαμε εμείς.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κος Μουζάλας το είπε το 2016, όπως επίσης και πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας το 2018.

Μάλιστα με τον κ.Τσίπρα συμφώνησε και η Νέα Δημοκρατία η οποία τότε μέσω του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου ότι, από το 2015 και έπειτα, έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, παραβιάζοντας όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρέουν από τη συνθήκη Schengen».

Άρα υποθέτουμε πως τα περί «παραπληροφόρησης» της κα. Τζαβέλα πάνε και προς τη Νέα Δημοκρατία και την τωρινή ηγεσία της.

Επίσης το pronews.gr δεν ήταν καν το πρώτο μέσο που ερμήνευσε τις δηλώσεις το Σχοινά με αυτό τον τρόπο, καθώς είχαν προηγηθεί και άλλα μέσα και μάλιστα έντυπα, συγκεκριμένα η έγκυρη εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με το θέμα να είναι το σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Αλλά η κα. Τζαβέλα επέλεξε να αφήσει δηλητηριώδη υπονοούμενα για το pronews.gr. Γιατί; Γιατί καταλαβαίνουμε ότι όλοι το pronews.gr διαβάζουν και το pronews.gr «τους πονάει».

Έλα όμως που ακόμα και σε αυτή την περίπτωση έχουμε δίκιο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει σταματήσει να είναι χώρα τελικού προορισμού όλη τη δεκαετία των μνημονίων, το μοναδικό ίσως καλό που έφεραν τα μνημόνια.

Άλλωστε όλες οι παρεμβάσεις της EE και της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν περιεχόμενο που καθιστούν την Ελλάδα εκ των πραγμάτων ως χώρα transit και όχι ως χώρα τελικού προορισμού.

Για αυτό άλλωστε έβαλαν και FRONTEX στις γειτονικές χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως πχ. στην Αλβανία αλλά και Γερμανούς αστυνομικούς στα ελληνικά αεροδρόμια επιφορτισμένους να ελέγχουν την παράνομη μετανάστευση από την Ελλάδα προς την Γερμανία.

Επίσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πριν 2 μέρες πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι πρόσφυγες που έχουν φύγει από την Ελλάδα, προς τη Γερμανία παραδεχόμενος πως η Ελλάδα είναι χώρα transit, άσχετο αν ο ίδιος αλλά και ο κ.Τσίπρας είχαν προσπαθήσει πολύ να την μετατρέψουν σε χώρα τελικού προορισμού (σσ. περισσότερο μία μεγάλη φυλακή), παίρνοντας μάλιστα και τα «εύσημα» από τον ΟΗΕ το 2019.

Αν ο κ.Σχοινάς δεν εννοούσε την Ελλάδα ως χώρα transit αλλά τελικού προορισμού ας βγει να το πει ξεκάθαρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά ακόμα και αυτό αν ισχυριστεί ο ίδιος, η αλήθεια και τα γεγονότα τον διαψεύδουν, όπως και την αυτόκλητη συνήγορό του την κα.Τζαβέλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.