Tι σχέση έχουν οι νέες ταυτότητες με το Predator;

Boυλή: Σφοδρή «σύγκρουση» Γ.Φλωρίδη – Ζ.Κωνσταντοπούλου κατά την συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

«Το κακοστημένο θέατρο δεν κόβει πλέον εισιτήρια» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Boυλή: Σφοδρή «σύγκρουση» Γ.Φλωρίδη – Ζ.Κωνσταντοπούλου κατά την συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η Ζ.Κωνσταντοπούλου διέκοπτε επανειλημμένα την ομιλία του υπουργού, φωνάζοντας από τα έδρανα πως είναι «διορισμένος και όχι εκλεγμένος». Ο κ. Φλωρίδης απάντησε κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να απαξιώσει τη διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική εικόνα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για διαδοχικές διασπάσεις κομμάτων που, όπως είπε, έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική κατάσταση.

Απευθυνόμενος προσωπικά στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο υπουργός χρησιμοποίησε ιδιαίτερα αιχμηρή φρασεολογία, υποστηρίζοντας ότι «το κακοστημένο θέατρο δεν κόβει πλέον εισιτήρια», ενώ παρομοίασε τη στάση της με εκείνη Ιαπώνων στρατιωτών που συνέχισαν να πολεμούν ακόμη και μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Φλωρίδης χαρακτήρισε την κ. Κωνσταντοπούλου «παρακολούθημα του Βελόπουλου», αναφερόμενος σε δημόσιες τοποθετήσεις για την υπόθεση των Τεμπών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πολιτικές πιέσεις που δέχεται προέρχονται από την κοινωνία και όχι από το εσωτερικό της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε και στις υποθέσεις άρσης ασυλίας που αφορούν την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Απαντώντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «σκαιά παρουσία διορισμένου προσώπου», υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός δεν υπηρετεί τις δημοκρατικές αρχές ούτε σέβεται το Σύνταγμα. Τη στιγμή που ο κ. Φλωρίδης αποχωρούσε από την αίθουσα, του απηύθυνε τη φράση «φύγετε με το σακ βουαγιάζ σας», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι επιτίθεται σε κοινοβουλευτικούς αρχηγούς και υιοθετεί, όπως είπε, «σεξιστική ρητορική».

Το επεισόδιο αποτέλεσε μία από τις πιο έντονες στιγμές της συνεδρίασης, με την πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρεται από τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση σε προσωπικές αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.