ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΓΓ ΟΕΝΓΕ: «Ο ορισμός της χυδαιότητας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας είστε εσείς κ.Γεωργιάδη»

«Ο κ.Γεωργιάδης εξεμάνη αποκαλώντας με "χυδαίο" επειδή υπενθύμισα ένα από τα πολλά κατορθώματά του όταν ήταν υπ.Υγείας»

ΓΓ ΟΕΝΓΕ: «Ο ορισμός της χυδαιότητας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας είστε εσείς κ.Γεωργιάδη»

Ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, Νευροχειρουργός και διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, Πάνος Παπανικολάου, ενεπλάκη σε μια διαδικτυακή κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπενθύμιση από τον γιατρό, της δήλωσης που είχε κάνει το 2014 ο τότε υπουργός Υγείας, ότι οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, πλην αυτών τελικού σταδίου, δεν δικαιούνται περίθαλψη στο ΕΣΥ γιατί δεν είναι επείγοντα περιστατικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε στα social media και χαρακτήρισε τον κ.Παπανικολάου «χυδαίο», λέγοντας πως εκείνος άλλαξε το νόμο που ίσχυε, ενώ έγραψε ακόμα «ντροπή σας».

Η απάντηση από τον ΓΓ της ΟΕΝΓΕ ήρθε μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης, η οποία αποδομεί τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη και καταλήγει με το εξής:

«Ο ορισμός της χυδαιότητας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας είστε εσείς κ. Γεωργιάδη».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Πάνος Παπανικολάου:

«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η χυδαιότητα

Ο κ. Γεωργιάδης εξεμάνη αποκαλώντας με “χυδαίο” επειδή υπενθύμισα ένα από τα πολλά κατορθώματά του όταν ήταν υπουργός Υγείας: την δήλωσή του στην Washington Post 22/2/14 πως οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς πλην αυτών τελικού σταδίου δεν δικαιούνται περίθαλψη στο ΕΣΥ γιατί δεν είναι επείγοντα περιστατικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως το νόημα της τότε δήλωσής του ήταν πως κακώς οι καρκινοπαθείς δεν θεωρούντο επείγοντα περιστατικά και πως αυτός ως υπουργός τον επόμενο μήνα (Μάρτιο 2014) διόρθωσε το θέμα αντίθετα με τους προκατόχους του.

Πάμε τώρα να θυμηθούμε ποιά είναι η αλήθεια:

Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναλάβει προσωπικά τον ρόλο του πιο σκληρού και άτεγκτου μνημονιακού υπουργού Υγείας δηλώνοντας πως κάθε σκληρό μέτρο ήταν δική του πρωτοβουλία και δεν έπρεπε να το χρεώνουμε στην τρόικα. Για την επιβολή του “25ευρου εισιτηρίου” έδινε προσωπικό προπαγανδιστικό και ενδοκυβερνητικό αγώνα.

Το ΠΑΣΟΚ – “Ελιά” για δικούς του λόγους ως τότε κυβερνητικός εταίρος δήλωνε δημόσια πως ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ και με το 25ευρω και με τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την περίθαλψη (ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ ήδη από Ιανουάριο 2014).

Μετά την δήλωσή του στην Washington Post 22/2/14 ο κ. Γεωργιάδης ως υπουργός όχι μόνο δεν πήρε κανένα πρακτικό μέτρο για την περίθαλψη των ανασφάλιστων καρκινοπαθών και λοιπών αλλά με χυδαίο τρόπο καλούσε δημοσίως τους καρκινοπαθείς (όπως π.χ. την αείμνηστη Σέση Καραγιαννίδου που τελικά έφυγε από κοντά μας το 2018) να δείχνουν … “ρεαλισμό” και να του “δείξουν που να βρει τα λεφτά” που θα κόστιζε η περίθαλψή τους.

Αυτή η χυδαιολογία ενάντια στους ίδιους τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς επί 4 ολόκληρους μήνες, ως αρχές Ιουνίου 2014. Τα πράγματα άλλαξαν κάπως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 25/5/14 κι ενώ είχε προηγηθεί ένα πολύμηνο μεγαλειώδες κίνημα από υγειονομικούς και ασθενείς (με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις ταμείων νοσοκομείων κλπ) που είχε αναγκάσει τον κ. Σαμαρά να πάρει πίσω το “25ευρω εισιτήριο”.

Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος προφανώς θεώρησαν τον κ. Γεωργιάδη και τα καμώματά του ως έναν από τους βασικούς λόγους για το άσχημο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τον ανάγκασαν να συνυπογράψει την ΚΥΑ για την περίθαλψη των ανασφάλιστων 3/6/14 (και όχι “Μάρτιο 2014” όπως ψευδώς ισχυρίζεται) και λίγες μέρες μετά στον τότε ανασχηματισμό τον πέταξαν έξω από την κυβέρνηση ως αποδιοπομπαίο τράγο.

Ο ορισμός της χυδαιότητας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας είστε ΕΣΕΙΣ κ. Γεωργιάδη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.