ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης: Την επόμενη χρονιά θα είμαστε… «ακόμη πιο έτοιμοι» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών!

Έρχεται και το Ρόδος… pass

Κ.Μητσοτάκης: Την επόμενη χρονιά θα είμαστε…  «ακόμη πιο έτοιμοι» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών!

«Θα δουλέψουμε έτσι ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον του νησιού», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και στις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του απένειμε τα εύσημα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα, για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς και κυρίως στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων κι επισκεπτών από τις πληγείσες περιοχές.

«Στόχος μας είναι επίσης» – τόνισε ο πρωθυπουργός- να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στο νησί και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται μεγάλη τουριστική καμπάνια.

Ο Κ.Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει…  «ακόμα πιο έτοιμους» στο σύνολο της χώρας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Βέβαια το ερώτημα είναι εάν με την ετοιμότητα που δήλωσε για φέτος ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο κάηκαν 1,5 εκατ. στρέμματα με την ακόμη πιο αυξημένη ετοιμότητα για το 2024 πόσα θα καούν;

Ανέφερε ότι είναι προσωπική του δέσμευση το Ρόδος pass.

«Είμαστε σε φάση παραμετροποίησης, θα βρούμε δίκαιη φόρμουλα ώστε όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους να επιστρέψουν στο νησί και να ολοκληρώσουν δωρεάν τις διακοπές τους».

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση μιλώντας για «ερασιτέχνες πυροσβέστες του καναπέ που θεωρούν ότι οι φωτιές σβήνουν χωρίς υπερπροσπάθεια και ενίοτε χωρίς τη συνεργασία της φύσης».

Τόνισε ότι οι αντιδιαβρωτικές μελέτες έχουν ήδη δρομολογηθεί και υπάρχει εικόνα του κόστους. «Θα το καλύψουμε έχουμε και συνδρομή από την Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να ξεκινήσει η η φυσική αναγέννηση, η Ρόδος είναι ζωντανό νησί», σημείωσε.

Επισήμανε ότι η ένταση της φωτιάς δεν ήταν η ίδια σε όλες τις περιοχές, έχει γίνει μεγάλη ζημιά αλλά «το παρήγορο είναι ότι είναι λιγότερη από αυτό που πιστεύαμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.